Denna artikel är inaktuell eller gammal. Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Så blir du en skicklig produktionsledare

Studenter till artikel om produktionsledning

Gillar du att vara den som har stenkoll och håller många bollar i luften? Här berättar Gunilla Bergh, ansvarig för intensivkursen i produktionsledning på Berghs, om vad arbetet som produktionsledare innebär.

Skrivet av Berghs School of Communication
Mars 16, 2018

Gunilla Bergh
Gunilla Bergh.

Vad skulle du säga utmärker rollen som produktionsledare jämfört med andra roller på till exempel en marknadsavdelning eller byrå?

– Jag tycker naturligtvis att detta är den absolut roligaste rollen. Man är den person som har koll på allt och alla och som ser till att projektet drivs framåt. Utan skicklig produktionsledning blir det aldrig bra.

Vilka egenskaper söker man i produktionsledare idag?

– Förmåga att se helheten och inte tappa en enda boll, trots superhögt tempo och många kanaler att ha koll på.

Vad skulle du säga är en produktionsledare viktigaste verktyg i jobbvardagen?

– Verktyg som hjälper dig att ha koll på alla dina projekt och på alla människor som är inblandade i dem. Att ha koll är väldigt stressreducerande. Bra koll får dig att må bra även efter jobbdagens slut.  

Är du bra på att planera och samordna?

Gillar du att arbetsleda människor eller har du kanske redan fått prova på vad det innebär att vara produktionsledare? Den här kursen ger dig de grundläggande kunskaper och verktyg som behövs.

Gunilla Bergh

Sök intensivkursen i produktionsledning

Har rollen utvecklats åt något håll sedan du kom in i branschen? Vad behöver en produktionsledare ha koll på i år som inte ingick i rollen för, säg, fem eller tio år sedan?

– Självklart alla digitala plattformar, men idag behöver man också ha koll på hur alla budskap ska synkas i tid och kanal på ett supereffektivt och smart sätt. Idag är det en så stor komplexitet i alla projekt. Jo, det var enklare förr. Men svårt är roligt, tycker jag.

– Jag tror att det kommer att bli ännu mer fokus på att kunna leda stora tekniska produktioner men också att produktionsledaren får ännu tydligare roll i kundrelationen.