Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Samfinansierade stipendier gör intåg på Berghs!

ic klassen

I samband med den traditionsenliga examensmiddagen för Berghs avgångsstudenter delas ett antal stipendier ut till studenter som på olika sätt utmärkt sig under året. Nu i maj 2013 instiftas ett särskilt stipendium för Berghs digitala klass Interactive Communication. Vilka som delar ut det, och hur stora stipendiebeloppen blir, återstår att se i och med att stipendiet är samfinansierat eller “crowdfundat” som det heter, av företag och privatpersoner som vill uppmuntra framstående Berghs-studenter.

Maj 27, 2013

Interactive Communication startar crowdfoundat stipendium. Judith Wolst är ämnesansvarig lärare för Interactive Communication samt initiativtagare till det samfinansierade stipendiet, och tycker att lösningen är lika enkel som självklar:

”I den här utbildningen provar vi ständigt digitala metoder där entreprenörskapet lyfts in som en naturlig del i utbildningen. Det känns kul att så många före detta kursansvariga, föreläsare och samarbetspartners visat intresse av att vara med och bidra!”

De jobbat med klassen Interactive Communication under det gångna året, bjuds nu in att bidra till stipendiet. Det kan handla om gästföreläsare, kursansvariga eller de företag åt vilka klassen bidrog med 25.000 idéer under 25 dagar åt under projektet 25K. Små bidrag är lika välkomna som stora, och intresset för initiativet har redan visat sig vara stort.

Stipendiesumman samlas just nu in genom den digitala crowdsourcing-tjänsten Founded By Me, och den 31 maj är det dags för prisutdelning vid avslutningsmiddagen. De privatpersoner och företag som vill vara med och sponsra stipendiet kommer att stå som avsändare på studenternas diplom. Tanken är att dela ut omkring fem stipendier, beroende på hur mycket pengar som samlas in. Stipendiemottagarna är de studenter som under året stuckit ut, visat mod och på olika sätt bidragit till klassens framgångar.

Två företag som är med och bidrar till stipendiet är Monterosa & Themocracy:

“Monterosa stod för upplägget för Berghs Interactive Communication-kurs Mobile First och lärde känna hela gänget väl under våren. Under utbildningen, och kanske särskilt under det hackathon-liknande eventet Mobile Challenge i Berlin, blev det tydligt att studenterna hade ett starkt driv, höga ambitioner och en imponerande verkshöjd. Vi älskar idén med stipendiet och ser det som självklart att stötta initiativet och därmed eleverna” säger Johan Hemminger, grundare och VD på Monterosa.

”Utbildningen ger studenterna viktig kunskap för att bygga varumärken för morgondagen. Vi är ett onlinedrivet varumärke och därför vill vi bidra till utbildningen och visa vårt stöd och djupa uppskattning till de grymma studenterna” kommenterar Richard Feigin, Grundare av Themocracy

Också Founded By Me gillar idén att samfinansiera stipendierna för en utbildning som Interactive Communication på Berghs. Daniel Daboczy, VD och grundare av FoundedByMe:

”Vårt och Bergs uppdrag är att lära ut de absolut bästa och effektivaste metoderna. Det är trots allt 2013 och deltagarkulturer är det nya svarta. FundedByMe och Berghs är två av de mest progressiva verktygen för utveckling och delaktighet och genom det här samarbetet tar vi det till en ny nivå. Det här projektet ligger så rätt i tiden!”  

Insamlingen pågår just nu på Funded By Me och hittills har 10.500 kr kronor samlats in.

Om stipendier på Berghs:

Varje år delas stipendier ut till studenter på Berghs som på något sätt har utmärkt sig under det gångna året med goda insatser. Exempel på företag och organisationer som delar ut stipendier är Cision, Svenska Canon, Nätverket Piraya och Precis.