Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

SKPR inför Berghsbollen 2013: Vi har både berg och illrar på planen

hej

En septemberdag varje år avgörs Berghsbollen - då Berghs diplomklasser tar paus från kommunikationsstudierna för att sparka boll och låta bäste lag vinna. Inför årets upplaga, som går av stapeln torsdagen den 26 september, har en av klasserna tagit in proffshjälp vid förberedelserna.

September 24, 2013

Sofia Österlöf och Olle van Keppel i Berghs diplomklass Strategisk Kommunikation och PR 2013/2014 berättar om känslan efter dagens träning, coachad av Calle Segerström, då klassen fick hjälp av Jessy Sharro i AIK:s damlagstrupp och Mattias Eriksson, huvudtränare för laget, samt samt fystränare/ass. tränare Nils Lindgren.

876

Hej Sofia och Olle, berätta om dagens träning. Hur var det?

Riktigt roligt! Och flåsigt. Och lärorikt. Det blev mycket skratt, någon vurpa och otippat mycket tänkande.

Vad skulle ni säga är den största skillnaden mellan att träna för sådana proffs? Vilka fördelar går ni in matcherna på torsdag med?

Ja, alltså de har ju all kunskap i världen till skillnad från oss. Så vi är många tips och kunskaper rikare! Och lite teknik hann vi allt få in. Fördelar blir ju naturligtvis en himla massa extra självförtroende, pepp och insidertips.

Som lag: vilken är er styrka? Eventuell svaghet?

Utan tvekan att vi, vilket blev uppenbart under träningen, är helt orädda och bara kör. Och såklart – vi har AIK i ryggen! Vi håller svagheterna som en överraskning till våra intet ont anande motståndare på torsdag.

Vad kan vi vänta oss att få se av ert lag på torsdag?

Ett sjukt peppat lag. Mycket jävlar anamma. Och vi har både berg och illrar på planen så att säga.

Tips från coachen: vad tar ni med er från dagens träning?

Att vi ska göra det vi visade oss vara bäst på och strunta i resten – rakt mot mål! Faktiskt nästan direkt citerat från träningen.

875

Fotograf: Jonath Mathew. För att se fler bilder från träningen, klicka här