Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Spice 14 - hur förpackar man en digital produkt?

skarmavbild    kl

Varje år när höstmörkret börjar lägga sig över Stockholm lyser berghsstudenterna upp Sveavägen 34 med sin obegränsade kreativitet. Projektet heter Spice och sammanför två diplomklasser med ett mål: samarbeta för att leverera.

Oktober 30, 2014

Studenterna kommer från diplomprogrammen Grafisk Design och Produktionsledning/Operativ Projektledare, kursen heter Hållbar förpackningsdesign. Tidigare uppdragsgivare genom åren har varit Orrefors/Kosta Boda, Semper och Delicato Bakverk. Projektet heter Spice och i årets upplaga fick studenterna en ordentlig utmaning, de skulle förpacka Spotify.

Spotify ville att studenterna skulle hjälpa till att skapa en ram och ett verktyg som skulle tillåta dem att skapa pop-ups på platser där de kan gynnas av att synas. Detta för att kunna träffa, utbilda och sprida glädje hos folk – att öppna för en musikresa tillsammans med Spotify.

Vid rodret stod BillerudKorsnäs och NINE. Representanter från dessa företag, tillsammans med representanter från Spotify utgjorde även juryn.

Den 29 oktober intog studenterna, lärare och representanter från de inblandade aulan på Sveavägen 34. Publiken bjöds på så många kreativa lösningar att rummet nästan exploderade. Från musikduschar på flygplatser till Spots fyllda av minnen och musik som sprids ut i staden.

1207

Efter tre timmar drog sig juryn tillbaka för att överlägga. Spänningen gick att ta på när alla återsamlades i aulan senare på eftermiddagen. Vinsten kammade gruppen Roadtrip hem, bestående av Sofie Redtzer och Malin Strömblad från Grafisk Design och Projektledarna Richard Holmquist och Sofia Göthlin. Gruppen presenterades med med en bra-lista: bra insikt, bra idé, bra fakta, bra flexibilitet och 100% på briefen.

Här ser du vinnarna:

På andra och tredje plats kom koncepten "Spotifly" (Victor Forsberg, Victoria Jansson, Cathlin Richardsson, Maria Tidlund och Rebecka Cifuentes Vargas) och "World of music" (Julia Andersén, Julia Bjork, Andreas Bengtsson och Una Halimovic).

1208