Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Storslam för Berghs-studenter i 48H 2013

vinnare

Förra veckan gick 48H av stapeln i Stockholm och under 48 intensiva timmar arbetade 340 studenter från hela Sverige i mixade lag med lösningar för Stiftelsen Läxhjälpen. Bland vinnarna hittar vi inte färre än fyra Berghs-studenter.

Mars 19, 2013

Linnéa Gardefjord som läser till Art Direction på Berghs vann 1:a pris i 48H. Linnea berättar:
"Det känns skitskönt att äntligen få vinna lite. Jag har vunnit en gång på en skraplott – som jag råkade skrapa säkerhetsrutan på… Det var verkligen oväntat och jag är jätteglad för min grupp. Vi tog fasta på den traditionella skolplanschen med alfabetet. Men i stället  ”A som i apa” tog vi ”A som i arbetslös”. Vi pratade mycket i gruppen om hur det kan vara att förlora sin enda chans in i livet och hur det känns. Därför ville vi visa vilken betydelse skolan kan ha för många ungdomar".

Andraplatsen kammade Marc Östlund hem som läser Grafisk design på Berghs. Marc berättar:
”Vi satsade på en direkt, riktad och ärlig annons. Grafiskt ville vi göra något som var oväntat. Jag tycker att juryn sammanfattade det ganska bra. När juryn kom in i rummet stack detta bidrag ut både visuellt och konceptuellt."

Gustaf Bielke, som läser till copywriter på Berghs, vann med sin digitala lösning. Gustaf berättar:
”Vi ville bredda Läxhjälpens målgrupp och inkludera fler privatpersoner. En enkel banner där människor direkt kan bidra kunde nå stor effekt tänkte vi. Och samarbetet med en e-bokhandel kändes naturligt.”

På tredjeplats i 48H 2013 kom Berghsstudenten Lisa Forsman, som läser till copywriter. Lisa berättar om sin lösning:
"Att vissa skolor har färre gymnasiebehöriga examenselever än andra handlar om sämre grundförutsättningar för eleverna och har ingenting med intelligens att göra. Vi valde att illustrera detta genom en copy som med matematik beräknar ett barns sannolikhet att klara av grundskolan. I annonsen visas att svaret blir olika för alla barn. Det behöver förändras. Läxhjälpen kommer in och gör en insats för de barn som har lägst sannolikhet att lyckas i skolan".

Vill du veta mer om tävlingen 48H? Ta en titt på deras hemsida! 

Fotograf: Måns Lennstrand. 
 

708

709