Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Studenter på graffitiutflykt

o

Under helgen packade några av studenterna inom Grafisk Design 11/13 sina väskor och begav sig till Alby, där graffitifrämjandet har byggt en 90 meter lång vägg där det är lagligt att måla graffitti.

September 12, 2012

Studenterna, som till vardags läser Grafisk design på Berghs, hörde talas om projektet genom deras lärare i Visuell kultur, Jacob Kimvall, som sitter med i Graffitifrämjandets styrelse. Jacob beskriver i sin blogg att målet med väggen är att ge graffitimålarna lagliga möjligheter för sin konst och att nyansera debatten om graffiti. 

Andrea Norden, som var en av studenterna på plats, beskriver:

"Det är ett asbra ställe att åka till om man vill få utlopp för sin kreativitet utan att behöva hålla sig innanför några linjer eller ramar, här handlar det om stort och överflödigt istället för små detaljer som när man sitter vid dator. Skönt att få en paus från att pilla på datorn och istället sätta på sig lite tåliga kläder och måla loss, så att händerna blir helt täckta av färg! Visserligen målas alla målningar över typ så fort man är klar - för att ge plats för nästa konstnär, men det är kul att bara få ta en bild på det, och träna sig lite."

Tillsammans med Andrea Norden åkte studenterna Catalina Aguilera, Petra Eriksson, Joakim Agild och Hanne Aune som alla läser Grafisk design 11/13 på Berghs. 

537

538

539