Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Tema på Berghs examensprojekt 2013: ACT

berghs fotograf robert nygren

5 oktober 2012: Varje år väljer Berghs ut ett tema för de kommunikationsuppgifter som studenterna arbetar med under sina examensprojekt. Efter att de senaste åren ha tittat närmare på hållbarhet, mod och collaboration är det 2013 dags att agera. Nu presenteras temat på Berghs examensprojekt 2013: act.

November 15, 2012

På kort tid har villkoren för marknads­föring förändrats dramatiskt. Kampanjer har ersatts med dialoger, glossy med hållbarhet och kunden är allt mer av en ”brand co-creator”. Den tekniska evolutionen ger obegränsade möjligheter att interagera med varandra, jämföra priser, diskutera service, håna tomma löften och avkräva svar. Aldrig förr har konsumenter och varumärken agerat på så likvärdiga villkor som idag.

Varumärken enas i den stora utmaningen att stå fast vid våra åtaganden, vara ärliga, ta ansvar för sina handlingar och visa respekt för andra. Men, som alltid, det här är bara ord om vi inte backar upp dem i handling.

I vår kommer Berghs studenter under sina examensprojekt att arbeta med just detta. I en värld där orden aldrig tar slut spelar det allt mindre roll vad företag och organisationer vill säga – det som betyder något är vad du gör, och hur du gör det.

I varje grupp ingår sex-sju studenter från skolans olika utbildningar inom sex områden: marknads­kommunikation, strategisk kommunikation och PR, art direction, copywriting, produktions­ledning och interactive communication. Det betyder att uppdragsgivarna får tillgång till en minibyrå med studenter och en stark mix av kommunikatörer.

Resultatet visas upp under slututställningen 2013 , som pågår mellan den 24 och 26 maj 2013.

Bland tidigare års uppdragsgivare märks bland annat företag som Lufthansa, Parks & Resorts, SEB, Försvarsmakten, Audi, MTG, Universal studios, Apotek Hjärtat och Gevalia. Charlotta Rydholm, chef för Berghs heltids­utbildningar, kommenterar vad företag och organisationer som blir uppdragsgivare 2013 kan vänta sig:

”Först av allt vill jag gratulera dem. De kommer att få vara med om några fantastiska veckor tillsammans med sin studentgrupp. Sedan är det viktigt att understryka att uppdragsgivarna också behöver vara modiga, våga låta studenterna utmana deras briefer, lita på att vi utbildat studenterna i ansvar. Berghs studenter arbetar utifrån en vilja att förändra, att se målgruppen som människor och inte konsumenter och att bemöta människors växande behov av att besvara konsumenternas fråga: vem förtjänar mina pengar idag?”

”Jag är övertygad om att vi kommer att få se hög kvalitet på samtliga projekt. Och att några av dem kommer att genomföras strax innan, under eller strax efter själva slututställningen.”