Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Träffa några av besökarna på arbetsprovsläppet!

berghs arbetsprovsslapp arb slapp

Den sista lördagen i januari släpptes traditionsenligt de arbetsprover som alla som vill söka till höstens utbildningar på Berghs kommer att ägna våren åt. Det är en speciell dag på året då hela skolan fylls med nyfikna blivande kreatörer, strateger, projektledare och PR-proffs. Vi pratade med nio av dem.

Januari 30, 2016

Högtryck på Sveavägen 34. Närmare 400 personer trängs i den gamla kyrkbyggnad som idag fungerar som Berghs aula. Alla väntar de med spänning på att få veta vilket årets tema för arbetsproverna 2016 kommer att bli. Berghs tog ett snack med några av alla som var på plats.

1464

Joakim Engström & Alice Krueger, Västerås

Varför är ni här idag och vilka utbildningar är ni intresserade av?
Joakim: Jag vill söka till AD/Copy.

Alice: Jag skulle egentligen mest följa med som moraliskt stöd, men känner att jag är ganska intresserad av den ettåriga produktionsledarutbildningen. Jag hoppas att jag kan få lite mer kött på benen efter idag.

Vilket är ert intryck av Berghs hittills?
Joakim: Jag har ju tidigare gått kvällskursen för grafisk design som jag var jättenöjd med och nu vill jag vidare och utvecklas ännu mer. Jag trivdes jättebra på skolan och det skadar ju inte att Berghs smäller högt i arbetslivet också.

1465

Desirée Norrlänning, Västerås

Varför är du här idag och vilken utbildning är du intresserad av?
Jag är här för släppet och vill söka AD/Copy. Jag sökte förra året och kom på intervju men gick tyvärr inte vidare. Nu vill jag göra ett nytt försök! Jag pluggar marknadsföring idag men det är AD jag vill bli. Idag tror jag att jag kommer bli lite extra inspirerad och hoppas att jag går hela vägen i år!

Varför är du intresserad av just Berghs?
Jag har hört så himla mycket bra saker och hela känslan på skolan känns så rätt för mig. Jag tycker särskilt mycket om att man inte bara läser utan också får chans att göra också – på riktigt.

1466

Alexander Hjelmqwist, Stockholm

Varför är du här idag och vilken utbildning är du intresserad av?
Jag är här för att få veta lite mer om flera av utbildningarna, jag är lite osäker på exakt vilken jag är intresserad av och hoppas på att bli lite klokare efter idag. Idag pluggar jag kommunikation på JMK och jag har jobbat med grafisk profilering, men förut har jag frilansat och arbetat mycket ensam så jag ser fram emot att bli en del av ett sammanhang och få jobba med andra.

Varför är du intresserad av just Berghs?
Jag har valt mellan två olika skolor, men det jag gillar med Berghs är att de har så nära kontakt med branschen och näringslivet. Och sedan är det mycket "word of mouth", jag har väldigt många vänner som har gått här och talar gott om Berghs.

1467

Peter Aneryd, Lund

Varför är du här idag och vilken utbildning är du intresserad av?
Jag är här för att reka lite, jag vacklar mellan vilken utbildning jag vill satsa på men någonstans kring Strategisk Kommunikation, Produktionsledning eller Bachelor. Jag är egentligen Stadsvetare i grunden men har jobbat så mycket med kommunikation, varumärkesbyggnad och marknad i och med att jag startade upp jeansföretaget Nerdy by Nerds. Vi startade upp det med hjälp av Crowdfunding och där fick jag verkligen chans att göra allt – från början.

Varför är du intresserad av just Berghs?
Jag har jobbat mycket med olika PR-byråer i Stockholm och där har de flesta själva gått på Berghs. Det kändes som det naturliga valet för mig och de uppfyller alla mina önskemål, speciellt när det kommer till att få en blandning mellan teori och praktik.

1468

Charlotte Hedén, Lund

Varför är du här idag?
Jag är här för att få lite mer kunskap om vad det är jag vill söka.

Vilken utbildning är du intresserad av?
Jag trodde att jag ville jobba med PR men nu lutar det kanske lite mer åt något strategiskt, till exempel Digital Strategi. Jag tog just min kandidatexamen i mediakommunikation och känner att jag har väldigt mycket teori, så jag ser fram emot att få plugga något som varvar teori och praktik lite mer.

Varför är du intresserad av just Berghs?
Jag har många kompisar som har gått här och har pratat så himla gott om skolan så jag känner mig jättepeppad på tanken på att få gå här.

1469

Aksel Ekblom, Västerås

Varför är du här idag och vilken utbildning är du intresserad av?
Jag är här för att vara med på släppet och få lite mer information om Strategisk Kommunikation. Jag sökte faktiskt Grafisk Design för två år sedan, men då var jag lite mer spretig och visste väl egentligen bara att jag var sugen på att jobba med kommunikation. Jag är bandyspelare idag, men har jobbat med reklam och trycksaker förut.

Vilket är ditt intryck av Berghs hittills?
Jättebra! Jag var här på infoträff tidigare och tycker att skolan känns både kompetent och inspirerande. Jag vet ju också att skolan har ett väldigt bra rykte. Man söker sig ju till de bästa, helt enkelt.

1470

Frida Abd Alwaheb, Stockholm

Varför är du här idag och vilken utbildning är du intresserad av?
Jag är här för arbetsprovsläppet och är väl inte helt säker på vilken utbildning jag vill gå, egentligen. Men det lutar åt Produktionsledning. Jag har inte direkt jobbat med kommunikation förut, men har berört det i olika uppdrag. Det känns helt rätt för mig.

Vilket är ditt intryck av skolan hittills?
Lokalerna är ju otroligt fina och det ska bli spännande att se vad dagen har att bjuda på.

Varför är du intresserad av just Berghs?
Jag blev tipsad av en kompis som tycker om skolan och trodde att det skulle vara något för mig.

1471

Sinikka Hedén, Stockholm

Varför är du här idag?
Jag står och vacklar mellan två utbildningar och vill få lite mer kunskap om vilken som skulle passa mig bäst.

Vilken utbildning är du intresserad av?
Planner, men det finns två utbildningar (Digital Strateg och Strategisk Kommunikation) och kraven för att komma in är ganska så olika. Jag har pluggat kommunikation och sociologi i London innan och jag har jobbat med planning i 1,5-2 år men jag är lite osäker på om det kanske krävs mer. Jag hoppas kunna prata med en studievägledare om det och få lite klarhet idag.

1472

Daniel Ali, Trollhättan

Varför är du här idag och vilken utbildning är du intresserad av?
Jag vill passa på att se skolan och få ett hum om hur det är att gå här. Jag är intresserad av att gå AD/Copy. Jag har jobbat som designer och webbutvecklare innan men nu känner jag att det är dags att ta klivet och utvecklas vidare.

Vilket är ditt intryck av Berghs hittills?
Det är verkligen en fin skola! Det är häftig stämning här nu och man blir lite nervös när man ser alla andra som man ska tävla med, men det ska nog gå bra. Det känns otroligt spännande att vara här idag!