Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Tycker du att jag är ful?

ar jag ful

Nomineringarna till Roy Jr. har släppts och inte mindre än två av tre nomineringar kommer från Berghs. Roygalans syfte är att uppmärksamma Sveriges bästa reklamfilmer och skaparna bakom dessa, Roy Jr. är reklamfilmer skapade av studenter från olika reklam och kommunikationsskolor.

Oktober 22, 2014

Vi ställde tre snabba till gruppen som står bakom ”Är jag ful?”, Izabel Östgren, Isak Edvinsson, Sara Rosenquist, Evelina Rönnung, Alfhild Banzola, Fred Östman Ellison.

Hur känns det efter nomineringen?
 - Fantastisk kul, såklart! Samtidigt kom det, trots allt, lite som en överraskning. 

Kan ni berätta om ert projekt?
 - ”Är jag ful” handlar i korthet om vad som händer med de barn som inte når fram till BRIS.  Den belyser det som vi uppfattar vara deras största problem, det faktum att BRIS tyvärr inte räcker till.  Vi sökte en tydlig vinkel att gestalta problemet för att sedan placerat det i en osminkad verklighet.

Varför tror ni att just ni gått vidare?
 - Dels för att vi tog oss an och bröt ner briefen på rätt sätt. Att strategiarbetet lade en relevant grund för en stark idé, och i slutändan en film som har en rimlig chans att bli viral. Att gruppens fina mix av friktion och kompis-anda skapade bra dynamik. Och såklart för att vi hade som mål att bli nominerade. 

Lycka till nu i tävlingen!

Läs om gruppen "Alla barnen" som också är nominerad här.