Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Utbildning och arbetsliv i förändring: Karin Bäcklund

karin Bäcklund

I denna artikelserie berättar några av Berghs kursansvariga om hur coronaviruset har påverkat dem i arbetslivet och i deras lärarroll. De delar även med sig av erfarenheter och lärdomar. Här har vi pratat med Karin Bäcklund, kursansvarig för distanskursen Digital kommunikation Start.

Skrivet av Anette Hamel
September 23, 2020

Hej Karin! Har du behövt utbilda dig inom nya områden under coronapandemin?

– Nej, det har jag inte. Däremot har jag spelat in mycket eget utbildningsmaterial inom digital kommunikation och PR eftersom jag ser en ökad efterfrågan av det.

Vilka lärdomar har du fått under denna coronatid?

– Att man inte behöver jobba så mycket som jag gjort tidigare. Det är ganska skönt att ha lite slappa dagar och slippa stressa för att hinna med att träna och vara social. Med det sagt jobbar jag ganska mycket igen nu under hösten, men jag ska verkligen försöka hitta ett lite lugnare tempo framåt.

Vad har fungerat bra?

– När man får mer tid hinner man reflektera och tänka mer, något som jag tror vi sällan hinner med på riktigt trots att det är så viktigt. Jag vet inte om jag kom fram till något revolutionerande direkt men de bästa idéerna kommer ofta när man inte sitter framför datorn. Jag älskar också att folk nu verkligen förstår att det går att jobba digitalt och att man inte behöver vara på plats för att vara produktiv.

Vad har varit den största utmaningen?

– Jag tror att osäkerheten framåt har varit värst för de flesta. Själv var jag ganska säker på att jobben skulle komma igen till hösten så jag njöt för fullo av det lugnare tempot. Jag har inte heller något problem med att jobba hemma och själv, det har jag alltid gillat. Men jag har hört av många att de blivit deppiga av att sitta hemma och jobba i ensamhet, och där i finns ju en verklig utmaning för arbetsgivare i hur man kan skapa digital interaktion och engagemang.

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

Välj här!

Hur håller du jobbmotivationen uppe i krävande tider som dessa?

– Man blir ju alltid lite lat om man har lite att göra, och jag vet inte om det finns något knep för att lösa det. Förhoppningsvis löser det sig när vi får mer att göra igen nu.

Vad är det bästa du tar med dig från coronadigitaliseringen?

– Att andra nu förhoppningsvis förstår att det funkar att jobba bra digitalt. Äntligen!

Här hittar du fler artiklar i denna artikelserie och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss. 

 

Fotograf: Chrystelle Eriksberger