Artiklar

Vad gör en Content Engineer?

Hur kan vi på ett mer effektivt sätt nå vår tilltänkta målgrupp? Och hur förhåller vi oss egentligen till AI när vi jobbar med content? Vi reder ut dessa frågor och flera när vi förklarar vad det egentligen innebär att jobba med Content Engineering.

Vad gör en Content Engineer?

Att arbeta som Content Engineer innebär en synergi mellan mänsklig kreativitet och AI där man både förstår teknikens möjligheter och kommunikationens villkor. En Content Engineer är den som producerar olika element såsom text, bilder och storytelling med målet att på flera plan nå den tilltänkta målgruppen. Nyckeln till detta ligger i en förståelse av både mänskligt psyke och AI’s oändliga möjligheter, samt kunskapen att kunna navigera effektivt inom och mellan dessa världar. En Content Engineer är bryggan mellan kreativitet och analys, som med hjälp av AI skapar framtidens kommunikation i en värld där tekniken blir allt mer självlärande och automatiserad. 

Vad krävs för att lyckas i rollen?

En Content Engineer är techintresserad, analyserande och systemtänkande. Brinner för kommunikation och är en empatisk teamplayer. Att värna om transparens, rättvisa och ansvarsskyldighet i de algoritmer som skapas blir en integrerad del i yrkesrollen. Att hitta den rätta tonaliteten och balansen mellan personifiering och integritetsskydd, mellan kreativitet och förutsägbarhet, blir till en skör dans som definierar de etiska dimensionerna av content engineering. 

Vilken roll har en Content Engineer i samhället?

Genom att inte bara vara en passiv användare av teknologin utan även vara en aktiv bidragande faktor till dess utveckling, spelar en Content Engineer en avgörande roll i förädlandet av nya AI-modeller, algoritmer och utvecklandet av innovativa applikationer som tänjer gränserna för vad som är möjligt. En Content Engineer lär oss förstå och avmystifiera AI och bidrar därmed till att driva samhällets utveckling framåt.

Hur blir man en Content Engineer?

På Berghs School of Communication kan du ansöka till heltidsutbildningen Content Engineering. Utbildningen är perfekt för dig som är fascinerad av möjligheterna som AI för med sig och vill vara med och forma framtidens kommunikation. Den ger dig även förmågan att förstå och kreativt använda AI-verktyg för att skapa och optimera innehåll över olika medier, från text och bild till film och musik. Genom Berghs modell med samlästa kurser för olika yrkesroller, kommer du att arbeta med riktiga projekt för verkliga kunder, samtidigt som du får en djupare förståelse för olika yrkesroller inom branschen.