Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Vi försöker skapa en känsla kring Renault som vi inte tycker finns idag"

image

Så säger Joel Klasén, som studerar Communication Design för första året på Berghs School of Communication. Han är med i ett av de 15 team som deltar i tävlingen Renault by Berghs. I tävlingen ska studenterna i team bestående av upp till sex studenter från olika program designa en ny version av Renaults klassiska bilmodell Clio. Det vinnande bidraget kommer att produceras i begränsad upplaga.

November 12, 2015

Varför valde du att anmäla dig för att tävla med Renault?
Det var ganska självklart. Det var terminens första tävling, så man vill delta både för att det är kul och för att ha något att sen visa upp i sin portfolio. Det verkade också roligt att få jobba i team med folk från andra klasser och lära känna dem bättre.

Beskriv hur det fungerar att arbeta integrerat mellan klasserna?
Vissa stunder är det lättare, vissa är det svårare beroende på hur mycket annat man har i skolan. I början var det svårt att schemalägga så att alla kunde träffas och brainstorma, men nu i slutet har det fungerat bättre och vi har kunnat avlägga mer tid för projektet.

Hur har processen framskridit hittills?
Vi började med att sätta ihop laget från olika klasser och började mötas och planera upp, satte ett socialt kontrakt och planerade när vi skulle ses. Sen gick vi igenom briefen och började brainstorma. Nu har vi kommit på en idé och faktiskt börja producera saker. Vi försöker skapa en känsla kring Renault som vi inte tycker finns idag.

Finns det någon konkurrens mellan grupperna?
Jag har nog inte känt av någon konkurrens, i alla fall inte ännu. De flesta grupper stöder och peppar varandra och talar mycket om Renault by Berghs.

Vad skulle du säga är den största lärdomen hittills?
Det är viktigt att trots att alla inte kan ses ska de som kan försöka ses så mycket som möjligt och planera. Att sätta en struktur och en plan för tävlingstiden är något vi insett är jätteviktigt.

Vad kommer det att innebära om ni blev den vinnande gruppen och fick åka till Paris och se er bil producerad?
Det skulle betyda vara jättekul att vinna och det skulle ju inte vara helt fel att få fara till Paris. Så länge vi är glada och har gjort någonting som vi är stolta över och lärt oss mycket är vi nöjda, men så klart hoppas vi på vinst!