Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

We made it matter

Den 25 maj, slogs portarna igen efter Berghs Grad Show 2014, fyra intensiva dagar hade nått sitt slut, med både besökare från branschen och andra nyfikna. Utställningen, som gick under namnet ”Make it Matter”, innehöll många olika projekt, från fokus på sport och hälsa, till affärslösningar och arbete mot arbetslöshet.

1045

Tonje Halvorsen var en av studenterna i Studentbyrån, en grupp vars slutprojekt var att arrangerar slututställningen för Berghs avgångsstudenter. Som sidoprojekt gjorde hon ett eget designprojekt under namnet ”100 000 pieces of me”. En klänning gjord av 100 000 säkerhetsnålar.

- Det känns otroligt bra att jag lyckades ro två stora projekt i hamn, även fast jag tvivlade på det ibland. Det som känns absolut bäst är att det inte längre ligger nålar överallt i min lägenhet, så jag slipper kliva på dem hela tiden, säger Tonje.

- Som tur är har vi ”Make it Matter”-boken att jobba på, så jag behöver inte släppa utställningen riktigt än. Den skickas på tryck nästa vecka och den digitala versionen kommer förhoppningsvis ut någon vecka senare.

”Make it Matter”-boken är en sammanställning av alla projekten, under utställningen kunde man köpa boken som sedan finns att hämta på Berghs, den kommer också att finnas i en digital version för nedladdning.

På frågan om vad som händer med klänningen nu svarar Tonje att hon inte vet, men att hon fick många tips och idéer från besökarna av slututställningen.

1044Missade du utställningen eller är nyfiken på att veta mer om något projekt kan du besöka slututställningens hemsida. Där finner du alla projekt med kontaktuppgifter och casefilmer.

Ett stort tack till Studentbyrån, studenterna med sina projekt och alla besökare som gjorde helgen minnesvärd!