Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

X by Itello, företagets alldeles egna whisky

drjhtht

Under slututställningen på Berghs kan man besöka den grupp som skapat en unik produkt för IT-företaget Itello. Med fokus på Itellos mest framträdande egenskap, det långsiktiga samarbetet, har man tagit fram en produkt med lika lång livslängd; en whisky.

Maj 23, 2013

IT-företaget Itello startades 2003 och har kunder som AMF, Swedbank och Nordea. Affärsidén är att bygga ett system som enar en hel bransch och som kunderna håller fast vid i en oöverskådlig framtid. Modellen har visat sig vara framgångsrik och har lett till att Itello snabbt kunnat expandera de senaste åren. Men ju mer företaget vuxit desto svårare har det varit att bevara en familjär känsla och en gemensam bild av vad Itello står för.

– Vi började med att fråga oss vad som är unikt med Itello. Efter re-searcharbetet hittade vi det som utmärker företaget: det extremt långsiktiga tänket i kundrelationerna. Även Itellos kunder arbetar med livslånga processer. Där såg vi något att jobba vidare med, säger en av gruppens strateger Pelle Bergqvist.

Många av medarbetarna på Itello är tekniskt lagda och inte så vana vid varumärkesfrågor som lätt kan uppfattas som luddiga. Utmaningen för arbetsgruppen på Berghs blev att hitta ett konkret sätt att gestalta Itellos unika långsiktighet. Något symboliskt som går att ta på och inte glöms bort med tiden.

- Lösningen är X by Itello, företagets alldeles egna whisky som ska fungera som en levande kulturbärare. En whisky kan lagras under en hel livstid och kräver uthållighet, tålamod och långsiktighet – precis det som gör Itello unika, säger copywriter Anna Sager.

Den första upplagan, X by Itello, illustrerar att företaget har funnits i tio år och levereras tillsammans med en berättelse om Itello. Whiskyn blir något för medarbetarna att samlas kring och vara stolta över. Det blir också en årligen återkommande kommunikationskanal som befäster Itellos viktigaste värde – den unika långsiktigheten.

Examensgruppen
Fredrick Lewandowski (Interactive Communication), Pelle Bergqvist (Marknadskommunikation), Erik Lindén  (Strategisk Kommunikation och PR), Fannie Greitz  (Strategisk Kommunikation och PR), Louise Persson Stiernswärd (Produktionsledning), Isabelle Österlund (Reklam - Art Direction) och Anna Sager (Reklam- Copywriting)

Berghs exhibition äger rum 25-26 maj. Då är alla välkomna att komma förbi Sveavägen 34 för att titta på de 18 kommunikationslösningar som presenteras i skolans lokaler.