Ravensbourne, London

Ravensbourne är en innovativ branschfokuserad skola belägen i Greenwich i östra London. Med fokus på kreativitet och samarbete erbjuder skolan praktiska digitala medier och designutbildningar. På Ravensbourne kan du läsa till en Bachelor-examen inom bl.a. grafisk design, motion graphics, UX/UI design och reklam.

Berghs partnerskola i London heter Ravensbourne och ligger på Greenwich peninsula, nära Tech City, Londons snabbt växande hippa tech-område.

Precis som Berghs, värdesätter Ravensbourne integrationen mellan studenter, discipliner, företag, byråer och entreprenörer och arbetar nära branschen – ett koncept vars framgång tydligt avspeglas i statistiken kring Ravensbournes studenters höga anställningsbarhet.

Skolan är med sin öppna planlösning byggd för att främja innovation och kreativitet där du som student har tillgång till olika studios, senaste tekniken och där du även möter unga entreprenörer som befinner sig i sin start-up fas.

ravensberghs

Bachelor Programs:

Efter din första termin på Berghs har du möjlighet att välja något av följande program:

BA (Hons) Graphic Design

BA (Hons) Advertising and Brand Design

BA (Hons) Motion Graphics

BA (Hons) Product Design

BA (Hons) User-Experience and User-Interface (UX/UI) Design

BA (Hons) Illustration for Communication 

 

Fakta:

Ett Bachelor program vid Ravensbourne är tre år långt, där du läser 120 credits (poäng) per år. Ett år på Ravensbourne är uppdelat på tre perioder, “trimesters” (en trimester på hösten och två på våren). Efter din termin på Berghs börjar du trimester två vid Ravensbourne och har då 45 credits tillgodoräknat från de kurser du läst på Berghs

  • Omfattning: 3 års heltidsstudier (1 termin på Berghs, resterande tid vid Ravensbourne)
  • Studieavgift på Ravensbourne: ca 25,000 GBP för hela perioden. Utöver det tillkommer levnadskostnader och studiematerial etc.
  • Examen: Bachelor Degree utfärdad av Ravensbourne

Praktikmöjlighet för dig som söker till Berghs Bachelor våren 2019

Berghs School of Communication har nu möjlighet att erbjuda praktikplatser hos Berghs Studio för de studenter som söker Berghs Bachelor nu till våren och önskar studera på Ravensbourne våren 2020. Du får en unik möjlighet att praktisera och jobba som Creative Intern under en termin innan du fortsätter dina studier i London. Kontakta programansvarig eller koordinator för mer information!