piktogram

Berghs Bachelor

Om programmet

Plugga design, reklam och kommunikation – worldwide! Berghs Bachelor är det internationella kandidatprogrammet för dig som knappt kan vänta på världen utanför. Efter en första, maxad termin på Berghs i Stockholm är du redo att växla upp till nästa skola – i San Francisco, Perth eller Sydney.
Under utbildningen på Berghs partnerskolor i USA och Australien bygger du din kandidat och breddar ditt nätverk. Tiden utomlands varierar mellan två till tre år beroende på vilken skola och utbildning du väljer. Oavsett har du efter din examen slipats till ett kommunikationsproffs med världsvana och en Bachelor’s Degree på diplomet.

Du hittar mer information om våra partnerskolor och utbildningar till höger och nedan.

Första terminen på Berghs

Du börjar din resa med en första termin på Berghs i Stockholm. Under fyra, intensiva månader kick-startar du dina kunskaper i kommunikation, design och marknadsföring genom action based learning.

Du läser fem kurser varav en är valbar så att du direkt får chansen att välja inriktning. Tillvalskurserna hjälper dig att hitta just din nisch, vare sig du är mer intresserad av pixeldesign eller projektledning, spelutveckling eller strategisk kommunikation.

Kurserna på Berghs räknas in i din kandidatexamen, oavsett vilken skola du väljer. Och i och med programmets internationella profil läser du alla kurser på engelska, på Berghs såväl som på din nästa skola.

Grundkurser

Under din första termin på Berghs läser du följande fyra obligatoriska kurser:

Making Your Point: presentationsteknik
Hur håller du en riktigt lyckad pitch? Kursen visar vägen i presentationsteknikens grunder – från retorik och berättande till röst och kroppsspråk.

Marketing Communication: marknadskommunikation
Du arbetar med en verklig brief för en riktig kund, från första början till slut. Genom kursen jobbar du strategiskt och analytiskt såväl som med kreativa metoder och färdiga leveranser av kommunikationslösningar.

Thinking Media: medieanalys
Kursen ger dig fyra nyckelperspektiv för att analysera nutidens media.

Visual Communication:
Med visuell storytelling i centrum får du verktyg till att skapa en effektfull berättelse som du presenterar i t.ex. en film.

Tillvalskurser

Utöver grundkurserna väljer du en tillvalskurs. Valet av kurs påverkar vilken fortsatt utbildning och skola du kommer att läsa.

Copywriting
Med kreativa metoder arbetar du med innehåll och text, från konceptutveckling och idéarbete till storytelling och tonalitet. Du spetsar din talang att kommunicera genom kreativt skrivande.

Strategic Communication
Kursen handlar om att skapa tydliga syften, skarpa koncept och proffsiga utföranden. Du tränas i kommunikationsstrategier och varumärkesarbete, från den första briefen till den slutgiltiga leveransen.

Graphic Design
Tillsammans med gamla och nya tekniker och tankeverktyg lär du dig mer om färg, form, typografi och effektfull design som når mål och syfte i kommunikation.

UX Design
Introduktion till User Experience Design med fokus på gränslandet design och teknologi för att skapa användarvänlig kommunikation i digitala miljöer.*

* OBS! UX Design är endast för dig som planerar att fortsätta studierna på AAU i San Fransisco inom t.ex. Web Design and New Media eller Game Development.

Utbildningen på Berghs partnerskolor

Redan under din första termin planerar du din fortsatta kandidatutbildning och tar kontakt med din nästa skola i USA eller Australien. Du förbereder dig och får hjälp med allt praktiskt som gäller visum, studiemedel*, boende.

Alla tre partnerskolor har kandidatutbildningar med olika längd: från ett och ett halvt år i Sydney till tre år i San Francisco. Du designar själv din utbildning och väljer ditt huvudämne väl på skolan: allt mellan copywriting, motion design, art direction, 3D-animering och mycket, mycket mer.

Efter din examen på skolan har du byggt både liv, nätverk och erfarenhet på en helt ny plats. Du är utrustad med en mängd vässade verktyg för att ta dig an kommunikationsbranschen. Antingen på hemmaplan i Sverige eller abroad – en värld du känner rätt bra vid det här laget. Läs mer om de tre skolorna nedan.

*Observera att du inte är berättigad att söka studiemedel från CSN för terminen på Berghs. Däremot kan du söka studiemedel för hela din studieperiod utomlands.

 

 

Viktiga datum

Sista ansökningsdag: 15 januari
Start: 12 februari 2018
Slut: 18 maj 2018
Pris: 42 500 kronor
Ansök nu Sista ansökningsdag är 15 januari
Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director, Creative Director, eller Spelutvecklare ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke.
Skolan ligger mitt i vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area och Silicon Valley.

Läs mer här!

Billy Blue College of Design i Sydney, Australien

Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan håller till i coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D-animering eller Communication Design. Skolan har även campus i Brisbane och Melbourne.

Läs mer här!

Edith Cowan University, Perth, Western Australia

Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor of Media and Communications, eller en Bachelor of Design. ECU:s School of Arts and Humanities, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha. I Perth kan du även läsa en dubbelexamen som kombinerar kommunikation och business.

Läs mer här!

Vem borde söka?

För dig är Sverige för litet. Därför letar du ständigt efter nya upplevelser, människor och platser: du vill lära dig mer om och av världen. Du vill ha en bred utbildning inom kommunikation med tid och möjlighet att fördjupa dig – vare sig du vill jobba som copywriter, strateg, planner, designer eller art director. På dagarna drömmer du om en internationell karriär i kommunikationsbranschen. På nätterna drömmer du om horisonter utan slut. Du kan helt enkelt inte sluta drömma.

Programansvarig

Marie Alani har ett förflutet i många länder. Hon har tidigare arbetat med varumärkesstrategi, organisationskultur, ledarskap och kommunikation ur ett internationellt och interkulturellt fokus både på byrå och som entreprenör. Marie drivs av att bidra till utvecklingen av individer, grupper och lärande.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Det grundläggande kravet är att du har fullständig gymnasiekompetens med meritvärde 14 samt goda kunskaper i engelska, motsvarande minst betyg C i Engelska 6. Beroende på dina övriga erfarenheter kan ev. undantag göras.

Skicka med

Din ansökan ska innehålla 3 filer.
1. Kopia på ditt gymnasiebetyg
2. CV
3. Personligt brev
Samtliga dokument på engelska (de flesta gymnasieskolor utfärdar betygsdokument på engelska vid förfrågan).
Om du vill får du gärna skicka med valfritt exempel på arbeten du gjort.
De sökanden som uppfyller kraven blir kallade till en intervju.

Har du frågor?

Har du frågor?

Kontakta vår koordinator Catharina Boston-Cronholm

Maila Catharina

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Det grundläggande kravet är att du har fullständig gymnasiekompetens med meritvärde 14 samt goda kunskaper i engelska, motsvarande minst betyg C i Engelska 6. Beroende på dina övriga erfarenheter kan ev. undantag göras.

Skicka med

Din ansökan ska innehålla 3 filer.
1. Kopia på ditt gymnasiebetyg
2. CV
3. Personligt brev
Samtliga dokument på engelska (de flesta gymnasieskolor utfärdar betygsdokument på engelska vid förfrågan).
Om du vill får du gärna skicka med valfritt exempel på arbeten du gjort.
De sökanden som uppfyller kraven blir kallade till en intervju.

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

42 500 kronor

Studieavgift exkl. moms

34 000 kronor

piktogram

Berghs Bachelor

15 januari

Sista ansökningsdag

1 januari

Antagningsbesked

12 februari

Start

Skicka in ansökan