Just nu kan du inte ansöka, men vill du bli kontaktad när det är dags?

Om programmet

Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller marknadnsföring och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor. Undervisningen sker på engelska, även under terminen på Berghs. Om du väljer att läsa vidare i San Francisco är den totala utbildningstiden ca tre och ett halvt år. Väljer du att åka till Perth blir den totala utbildningstiden tre år och i Sydney finns möjligheten att bli klar på två år.

Att läsa på Berghs

Målet med terminen på Berghs är att förbereda dig praktiskt och språkligt inför dina studier utomlands, samt ge dig grundläggande kunskap inom kommunikation. Du läser följande kurser inom kommunikation; Medieteori, Marknadskommunikation, Presentationsteknik, Visuell Kommunikation samt en valbar kurs som ger dig din spetskompetens under din första termin. De valbara kurserna/inriktningarna du har att välja mellan är Design, Copywriting eller Communication Strategy. Du får också prova på att arbeta i projektform. Du får också stor övning i att skriva och tala på engelska då undervisningen sker på engelska.

Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands som t ex visum, studiemedel, boende.

Största delen av utbildningen läser du sedan vid någon av Berghs tre partnerskolor i USA eller Australien. Beroende på vilken skola du väljer är utbildningstiden olika lång (från 1,5 år i Sydney till ca 3 år i San Francisco). Det är på skolan utomlands som du väljer din “major” (huvudämne) och tar din examen.

Tre möjliga resmål

Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director eller Creative Director, ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke.

Skolan ligger mitt i det vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area.

Läs mer här!

Billy Blue College of Design, Sydney, Australia

Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan har precis flyttat till coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D animering eller Motion Design. Skolan ingår i det internationella nätverket Think Design, som har skolor även i Brisbane och Melbourne.

Läs mer här!

Edith Cowan University, Perth, Western Australia

Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor of Media and Communication, eller en Bachelor of Design, och har dessutom möjlighet att lägga till en Double Major i Marketing. ECU:s School of Arts and Humanities, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha.

Läs mer här!

Just nu kan du inte ansöka, men vill du bli kontaktad när det är dags?

Programansvarig

marco_0.jpgMarco Ortolani är ansvarig för Berghs Bachelor och online-utbildningen Berghs Creative and Strategic Certificates. Marco har jobbat i drygt fem år på reklam- och varumärkesbyråer, framför allt på den tyska och italienska marknaden, innan han flyttade till Sverige och började sin karriär som konsult och vinentreprenör. Marco gillar naturen, gamla vespor från 60 talet, mat och vin med själ. Han är analytisk och strategisk, brinner för starka koncept och kommunikation som funkar över gränser – och språk.

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

38750 kronor

Studieavgift exkl. moms

31000 kronor