piktogram

Berghs Bachelor

Om programmet

Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller marknadsföring och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor. Undervisningen sker på engelska, även under terminen på Berghs. Om du väljer att läsa vidare i San Francisco är den totala utbildningstiden ca tre och ett halvt år. Väljer du att åka till Perth blir den totala utbildningstiden tre år och i Sydney finns möjligheten att bli klar på två år.

Nedan hittar du information om terminen på Berghs. I högerkolumnen hittar du all info, inklusive avgifterna, för Berghs partnerskolor utomlands.

Grundkurser under terminen på Berghs:

Making Your Point – presentationsteknik. Du lär dig att strukturera din pitch och förbättra din berättelse med hjälp av storytelling, retorik, röst och kroppsspråk.

Marketing Communication – marknadskommunikation. I den här kursen får du en verklig brief som hjälper dig att navigera genom hela processen att skapa kommunikationslösningar för en kunds utmaningar.

Thinking Media –Kursen ger dig fyra nyckelperspektiv för att analysera dagens media.

Visual Communication – Du lär dig grunderna i storytelling och ges verktyg för att skapa en egen berättelse som du presenterar via en kort film.

Tillvalskurser (du väljer en av följande fyra) under terminen på Berghs:

Copywriting – Kursen ger dig insikter och verktyg inom kreativ copywriting där koncept, storytelling, tonalitet, dialog och interaktivitet är viktiga moment.

Communication Strategy – Kursen ger dig kunskap och verktyg för att definiera varumärkets resa från syfte till koncept och utförande, via en tydlig kommunikationsstrategi.

Graphic Design – Du tränar dig på att använda din kreativitet för att uppnå ett syfte. Du lär dig att addera Design Thinking, färger, typografi och grids i ett antal designprojekt.

UX Design – Kursen lär dig grunderna i user experience design metodiken, design thinking och verktyg för att förstå gränslandet mellan design och teknik. OBS! Endast för dig som planerar att fortsätta studierna på AAU i San Fransisco inom t.ex. Web Design and New Media eller Game Development.

Samtliga fem kurser (fyra obligatoriska, en tillvalskurs) räknas in i din slutgiltiga examen som du tar vid skolan utomlands.

Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands, som tex visum, studiemedel och boende. Den största delen av utbildningen läser du sedan vid någon av Berghs tre partnerskolor i USA eller Australien. Beroende på vilken skola du väljer är utbildningstiden olika lång (från 1,5 år i Sydney till ca 3 år i San Francisco). Det är på skolan utomlands som du väljer din ”Major”, dvs huvudämne, och tar din examen.

Observera att du inte är berättigad att söka studiemedel från CSN för terminen på Berghs. Däremot kan du söka studiemedel för hela din studieperiod utomlands.

 

Viktiga datum

Sista ansökningsdag: 29 november
Start: 12 februari 2018
Slut: 18 maj 2018
Pris: 42 500 kronor
Ansök nu Sista ansökningsdag är 29 november
Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director eller Creative Director, ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke.

Skolan ligger mitt i det vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area.

Läs mer här!

Billy Blue College of Design i Sydney, Australien

Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan har precis flyttat till coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D animering eller Motion Design. Skolan ingår i det internationella nätverket Think Design, som har skolor även i Brisbane och Melbourne.

Läs mer här!

Edith Cowan University, Perth, Western Australia

Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor of Media and Communications, eller en Bachelor of Design. ECU:s School of Arts and Humanities, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha.

Läs mer här!

Hur är det att läsa på Berghs?

Terminen på Berghs ger dig en kick-start inför dina fortsatta internationella studier. Du får träning i praktiska verktyg och ett brett perspektiv i både den strategiska och kreativa processen. Terminen består av fem delkurser, samtliga på engelska och med Berghs pedagogik action based learning som en röd tråd genom terminen. Du får också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands som t ex visum, studiemedel, boende.

Vem borde söka?

Du som vill få en bred bas inom kommunikation och marknadsföring men inte redan har samlat branscherfarenhet. Du vill jobba som Art Director, Designer, Planner, Strateg, Copywriter, Web Designer eller något annat spännande inom kommunikation. Du vill få en internationell utbildning där du kan kombinera det bästa av två världar; Berghs och en universitetsexamen från en skola i USA eller Australien. Du är sugen på att få ett stort nätverk under din studietid och en internationell karriär.

Programansvarig

Marie Alani har ett förflutet i en mängd länder. Hon har tidigare arbetat med varumärkesstrategi, organisationskultur, ledarskap och kommunikation ur ett internationellt och interkulturellt fokus både på byrå och som entreprenör. Marie drivs av att bidra till utvecklingen av individer, grupper och lärande.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Det grundläggande kravet är att du har fullständig gymnasiekompetens med meritvärde 14 samt goda kunskaper i engelska, motsvarande minst betyg C i Engelska 6. Beroende på dina övriga erfarenheter kan ev. undantag göras.

Skicka med

Din ansökan ska innehålla 3 filer.
1. Kopia på ditt gymnasiebetyg
2. CV
3. Personligt brev
Samtliga dokument på engelska (de flesta gymnasieskolor utfärdar betygsdokument på engelska vid förfrågan).
Om du vill får du gärna skicka med valfritt exempel på arbeten du gjort.
De sökanden som uppfyller kraven blir kallade till en intervju.

Har du frågor?

Har du frågor?

Kontakta vår koordinator Catharina Boston-Cronholm

Maila Catharina

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Det grundläggande kravet är att du har fullständig gymnasiekompetens med meritvärde 14 samt goda kunskaper i engelska, motsvarande minst betyg C i Engelska 6. Beroende på dina övriga erfarenheter kan ev. undantag göras.

Skicka med

Din ansökan ska innehålla 3 filer.
1. Kopia på ditt gymnasiebetyg
2. CV
3. Personligt brev
Samtliga dokument på engelska (de flesta gymnasieskolor utfärdar betygsdokument på engelska vid förfrågan).
Om du vill får du gärna skicka med valfritt exempel på arbeten du gjort.
De sökanden som uppfyller kraven blir kallade till en intervju.

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

42 500 kronor

Studieavgift exkl. moms

34 000 kronor

piktogram

Berghs Bachelor

29 november

Sista ansökningsdag

15 december

Antagningsbesked

12 februari

Start

Skicka in ansökan