Sammanfattning

Datum: 13 feb 2017 – 19 maj 2017

Sista ansökningsdag: 14 nov 2016

Om programmet

Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller marknadnsföring och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor. Undervisningen sker på engelska, även under terminen på Berghs. Om du väljer att läsa vidare i San Francisco är den totala utbildningstiden ca tre och ett halvt år. Väljer du att åka till Perth blir den totala utbildningstiden tre år och i Sydney finns möjligheten att bli klar på två år.

Att läsa på Berghs

Terminen på Berghs ger dig en grundläggande bas inför dina fortsatta internationella studier. Du får träning i praktiska verktyg och ett brett perspektiv på både den strategiska och kreativa processen. Terminen består av fem delkurser, samtliga på engelska och med Berghs pedagogik action based learning som en röd tråd genom terminen. Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands som t ex visum, studiemedel, boende.

Grundkurser (obligatoriska) under terminen på Berghs:

Making Your Point – presentationsteknik. Under den här kursen lär du dig att strukturera din pitch och förbättra din berättelse med hjälp av storytelling, retorik, röst och kroppsspråk.

Marketing Communication – marknadskommunikation. I den här kursen får du en verklig brief som hjälper dig att navigera genom hela processen att skapa kommunikationslösningar för en riktig kunds utmaningar.

Thinking Media – den här kursen lär dig fyra nyckelperspektiv för att analysera och rama in medieformat idag .

Visual Communication – i den här kursen lär du dig mer om storytelling och verktyg för på bästa sätt rama in och berätta din historia. Du får också kunskaper i verktyg att skapa, rikta och distribuera din egen video.

Tillvalskurser (frivilliga, du väljer en av följande tre) under terminen på Berghs:

Copywriting – den här kursen ger dig insikter och verktyg inom kreativ copywriting där koncept, storytelling, tonalitet, dialog och interaktivitet är viktiga moment.

Communication Strategy – Kursen innehåller kunskap och verktyg för att definiera varumärkets resa från syfte till koncept och utförande, via en tydlig kommunikationsstrategi.

Graphic Design – i den här kursen tränar du dig på att använda din kreativitet för att uppnå ett syfte. Du lär dig att addera design thinking, färger, typografi och grids i ett antal designprojekt.

Samtliga fem kurser (fyra obligatoriska, en tillvalskurs) läggs in i ditt internationella CV.

Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands, som tex visum, studiemedel och boende. Den största delen av utbildningen läser du sedan vid någon av Berghs tre partnerskolor i USA eller Australien. Beroende på vilken skola du väljer är utbildningstiden olika lång (från 1,5 år i Sydney till ca 3 år i San Francisco). Det är på skolan utomlands som du väljer din ”major”, dvs huvudämne, och tar din examen.

Tre möjliga resmål

Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director eller Creative Director, ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke.

Skolan ligger mitt i det vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area.

Läs mer här!

Billy Blue College of Design, Sydney, Australia

Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan har precis flyttat till coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D animering eller Motion Design. Skolan ingår i det internationella nätverket Think Design, som har skolor även i Brisbane och Melbourne.

Läs mer här!

Edith Cowan University, Perth, Western Australia

Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor of Media and Communication, eller en Bachelor of Design, och har dessutom möjlighet att lägga till en Double Major i Marketing. ECU:s School of Arts and Humanities, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha.

Läs mer här!

Vad kostar de olika skolorna?

Billy Blue College of Design (Sydney)

7 terminer i snitt
ca 11,000 AUD/termin
ca 54,500 AUD totalt
Här är det möjligt att söka CSN-bidrag

 

Academy of Art University (San Francisco)

6 terminer i snitt
ca 12,000 USD/termin
ca 75,000 USD totalt
Här är det möjligt att söka CSN-bidrag

 

Edith Cowan University (Perth)

5 terminer i snitt
ca 12,000 AUD/termin
ca 60,000 AUD totalt
Här är det möjligt att söka CSN-bidrag

 

Berghs School of Communication (Stockholm)

1 termin
38,750 SEK totalt
Här är det tyvärr inte möjligt att söka CSN-bidrag

Programansvarig

Marie.Berghs Marie Alani har en bakgrund inom studier och arbete inom kommunikation internationellt. Hon har arbetat inom PR, varumärkeskommunikation och med organisationsutveckling. Hon är programansvarig för Berghs Bachelor.

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

38 750 kronor

Studieavgift exkl. moms

31 000 kronor

Datum

14 nov

Sista datum för ansökan

13 feb

Programstart