Sammanfattning

Datum: 13 feb 2017 – 19 maj 2017

Sista ansökningsdag: 14 dec 2016

Om programmet

Berghs Bachelor är ett program för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller marknadsföring och ta en Bachelor Degree (motsvarande svensk fil. kand. examen). Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor. Undervisningen sker på engelska, även under terminen på Berghs. Om du väljer att läsa vidare i San Francisco är den totala utbildningstiden ca tre och ett halvt år. Väljer du att åka till Perth blir den totala utbildningstiden tre år och i Sydney finns möjligheten att bli klar på två år.

Att läsa på Berghs

Terminen på Berghs ger dig en grundläggande bas inför dina fortsatta internationella studier. Du får träning i praktiska verktyg och ett brett perspektiv i både den strategiska och kreativa processen. Terminen består av fem delkurser, samtliga på engelska och med Berghs pedagogik action based learning som en röd tråd genom terminen. Du får också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands som t ex visum, studiemedel, boende.

Grundkurser (obligatoriska) under terminen på Berghs:

Making Your Point – presentationsteknik. Du lär dig att strukturera din pitch och förbättra din berättelse med hjälp av storytelling, retorik, röst och kroppsspråk.

Marketing Communication – marknadskommunikation. I den här kursen får du en verklig brief som hjälper dig att navigera genom hela processen att skapa kommunikationslösningar för en kunds utmaningar.

Thinking Media –Kursen ger dig fyra nyckelperspektiv för att analysera dagens media.
Visual Communication – Du lär dig grunderna i storytelling och ges verktyg för att skapa en egen berättelse som du presenterar via en kort film.

Tillvalskurser (frivilliga, du väljer en av följande tre) under terminen på Berghs:

Copywriting – Kursen ger dig insikter och verktyg inom kreativ copywriting där koncept, storytelling, tonalitet, dialog och interaktivitet är viktiga moment.

Communication Strategy – Kursen ger dig kunskap och verktyg för att definiera varumärkets resa från syfte till koncept och utförande, via en tydlig kommunikationsstrategi.

Graphic Design – Du tränar dig på att använda din kreativitet för att uppnå ett syfte. Du lär dig att addera Design Thinking, färger, typografi och grids i ett antal designprojekt.

Samtliga fem kurser (fyra obligatoriska, en tillvalskurs) räknas in i din slutgiltiga examen som du tar vid skolan utomlands.

Under terminen på Berghs får du också kontakt med din blivande skola och information om de praktiska förberedelser som krävs inför dina studier utomlands, som tex visum, studiemedel och boende. Den största delen av utbildningen läser du sedan vid någon av Berghs tre partnerskolor i USA eller Australien. Beroende på vilken skola du väljer är utbildningstiden olika lång (från 1,5 år i Sydney till ca 3 år i San Francisco). Det är på skolan utomlands som du väljer din ”Major”, dvs huvudämne, och tar din examen.

Hur ansöker du?

Det grundläggande kravet är att du har fullständig gymnasiekompetens med meritvärde 14 samt goda kunskaper i engelska, motsvarande minst betyg C i Engelska 6. Beroende på dina övriga erfarenheter kan ev. undantag göras. Din ansökan ska innehålla 3 filer; CV, personligt brev och kopia på ditt gymnasiebetyg. Samtliga dokument på engelska (de flesta gymnasieskolor utfärdar betygsdokument på engelska vid förfrågan).

Om du vill får du gärna skicka med valfritt exempel på arbeten du gjort.

De sökanden som uppfyller kraven blir kallade till en intervju.

Tre möjliga resmål

Academy of Art University, San Francisco CA

Academy of Art University (AAU) i San Francisco är med sitt fokus på visuell kommunikation USA:s ledande universitet inom området. För dig som siktar på en karriär inom kommunikationsbranschen som tex Designer, Art Director eller Creative Director, ger AAU dig goda möjligheter att nå ditt drömyrke.

Skolan ligger mitt i det vackra San Francisco med närhet till kommunikationsbranschen i The Bay Area.

Läs mer här!

Billy Blue College of Design, Sydney, Australia

Billy Blue College of Design grundades av Designstudion Billy Blue Creative i Sydney, hjärtat av kommunikationsbranschen i Australien. Skolan har precis flyttat till coola nyrenoverade industrilokaler i Ultimo, i centrala Sydney. Billy Blue är en skola för dig som vill jobba med grafisk design och med ett specialintresse för kommunikation, interaktionsdesign, 3D animering eller Motion Design. Skolan ingår i det internationella nätverket Think Design, som har skolor även i Brisbane och Melbourne.

Läs mer här!

Edith Cowan University, Perth, Western Australia

Edith Cowan University (ECU) som ligger i Perth på den australiensiska västkusten, erbjuder många olika möjligheter för dig som söker en bred utbildning inom kommunikation. Du läser till en Bachelor of Media and Communications, eller en Bachelor of Design. ECU:s School of Arts and Humanities, med sina fräscha lokaler och moderna teknik, ger dig genom sitt breda utbud en unik möjlighet att sätta ihop just den utbildning som du själv vill ha.

Läs mer här!

Vad är avgiften vid de olika skolorna?

Billy Blue College of Design (Sydney)

1,5-2,5 år (beroende på studiefart).
Ca 55,000 AUD för hela utbildningen på BBCD
Utbildningen är CSN-berättigad (bidrag, lån samt merkostnadslån, som täcker delar av studieavgiften).

 

Academy of Art University (San Francisco)

6 terminer (beroende på på studiefart)
ca 12,000 USD/termin
ca 75,000 USD totalt
Utbildningen är CSN-berättigad (bidrag, lån samt merkostnadslån, som täcker delar av studieavgiften).

 

Edith Cowan University (Perth)

5 terminer
ca 13,675 AUD/termin
ca 68,375 AUD totalt (det finns stipendium att söka för reducerad avgift om ca 10%)
Utbildningen är CSN-berättigad (bidrag, lån samt merkostnadslån, som täcker delar av studieavgiften).

 

Berghs School of Communication (Stockholm)

1 termin
38,750 SEK totalt
Här är det tyvärr inte möjligt att söka CSN-bidrag

 

Berghs SoC reserverar sig för eventuella ändringar. Anmälningsavgifter, avgifter för studiematerial, försäkringar, visum etc tillkommer. För aktuella prisuppgifter gällande Berghs partnerskolor hänvisas till informationen på respektive skolas hemsida.

Programansvarig

Marie.BerghsMarie Alani har en internationell bakgrund inom kommunikation. Hon har arbetat med PR, varumärkesstrategi och med organisations- och ledarskapsutveckling. Hon har varit entreprenör i många år och brinner för utveckling. Marie är programansvarig för Berghs Bachelor.

 

Har du frågor om utbildningen är du välkommen att kontakta Catharina Boston Cronholm på mail: catharina.boston-cronholm@berghs.se alternativt på tel: 08-587 550 28

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

38 750 kronor

Studieavgift exkl. moms

31 000 kronor

Datum

14 dec

Sista datum för ansökan

13 feb

Programstart