Berghs Inkluderingsråd

Idag saknas perspektiv i kommunikations­branschen och förändringen går för långsamt i en riktning där fler känner sig välkomna och representerade. Berghs är en ledande aktör inom utbildning som tar utgångspunkt i kommunikation, och för att lyckas hålla positionen krävs det en utvecklingskultur och inkludering av en mångfald av perspektiv i allt som görs.

Uppdraget för rådet är att jobba för att konkretisera aktiviteter som gör skillnad, bidra till ett breddat nätverksbygge, ta fram koncept och verktyg som leder till att kommunikations­branschen representeras av fler perspektiv. Berghs Inkluderingsråd samlas för kreativa samtal 5 gånger per år och fokuserar sina insatser på attraktion och rekrytering.

Berghs jobbar inom tre olika områden. Kunskap och medvetande kring inkludering, attraktion och rekrytering av fler perspektiv vad gäller studenter/lärare/personal samt aktivt driva frågor kring inkludering medialt. Ett antal aktiviteter har gjorts, och mycket mer finns kvar att göra.
Läs mer om vad vi gjort här!

Berghs inkluderingsråd 2021:  

  • Ahmed Ali, Lokalt utbildningsansvarig / handledare Fryshuset, Vi Behövs & Powerhouse, jobbar med ungas inkludering och delaktighet
  • Emelie Persson Lindqvist, Head of Sustainability at Industry and Energy division, Sweco, inspiratör, utbildare och talare.
  • Haisam Mohammed, grundare och VD på den kreativa byrån Brons samt lanserat parfymvarumärket Uniform.
  • Lisa Gustafsson, verksamhetsutvecklare, kundansvarig på Iris, driver podden “Med målet i sikte” med inspiration kring arbetslivet.
  • Pernilla Alexandersson, grundare och VD på Add Gender. utsedd till en av näringslivets superkommunikatörer genom arbetet att utbilda normingenjörer.
  • Robert Aras, Senior Vice President (kundansvarig) på Prime Weber Shandwick.
  • Roshanak Fatahian, Business Director på Volontaire, medgrundare för All of us och kursansvarig för Inkluderande kommunikation på Berghs. Styrelseledamot på Komm

Rådet leds av Marie Alani, Head of Program Directors och från Berghs deltar även Lina Kellgren marknadschef.

Uppifrån vänster: Ahmed Ali, Marie Alani, Pernilla Alexandersson, Roshanak Fatahian, Lisa Gustafsson, Haisam Mohammed, och Camilla Wallander. Saknas: Emelie Persson Lindqvist & Lina Kellgren