Berghs Morning Routine: 3D-design

Hur gick 3D-design från teknisk specialistkunskap till en ny generations favorituttryck?

Vi bjuder in till ett samtal med Fredrik Forrest och Martin Löfqvist, AD's och regissörer med fokus på ny teknik och lärare på Berghs på nya distanskursen 3D-design, som guidar er igenom det nya landskapet av högoktanigt syntetiskt bildskapande. Mycket inspiration utlovas.

Datum
21 april 2022
Tid
08:30 – 09:30
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm, Sverige
Se på karta
Den här händelsen har redan skett.

 

Det kommer bland annat samtalas kring:

– Hur ser det nya kreativa landskapet ut?
– Hur används Motion Graphics bäst idag?

– Vilka tekniker finns tillgängliga och vad väntar runt hörnet?

3D-design och Motion Graphics har kommit en lång väg från att vara en svårtillgänglig teknik som kräver utbildning, dyr specialiserad hårdvara och stora investeringar i mjukvara till att idag vara tillgänglig i nästan varenda bärbar dator. Att producera 3D och Motion Graphics har med det blivit lättare, roligare, billigare och ja kort sagt: bättre. Enkelheten och tillgängligheten har förändrat möjligheterna att skapa 3D-design och det betyder att dagens 3D-kreatörer har kunnat fokusera på helt nya intressanta, och ofta subversiva artistiska uttryck helt frikopplade från verklighetens begränsningar, men ändå återgivna med samma precision som vi är vana att se från ett fotografi. Ett slags nytt abstrakt syntetiskt fotografi har vuxit fram på internet där verkligheten bara är precis så verklig som bildskaparen vill.

Användandet av Motion Graphics har i och med detta ändrat karaktär från ett, nästan, redaktionellt verktyg för att förklara något komplext till att idag få vara ett mycket friare artistiskt bildskapande.

Denna utveckling har banat väg för en ny generation kreatörer, frikopplade från byrånätverk och traditionella konsultroller. Istället har person och verk smält samman till  ett spännande artistskap som internationella varumärken samarbetar med, inte köper tjänster av. Många har även hittat helt nya sätt att göra pengar på sin vision och sina uttryck med hjälp av tjänster som Patreon, Gumroad och genom att sälja NFTs.

Läs mer om vår nya distanskurs 3D-design samt om våra två olika kurser i Motion Graphics: Motion Graphics distans och Motion Graphics på dagtid.

Var?
  • I våra nya lokaler i Norra Djurgårdsstaden på Bobergsgatan 48 (ingång från gränden).
  • Viktigt att vara på plats i god tid då vi stänger dörrarna kl. 08.30.
  • Det serveras kaffe/te och smörgås från kl. 08.15.

    Övrigt
    Detta seminarium kan komma att fotograferas för interna och externa kanaler. Kontakta info@berghs.se om du har frågor eller önskar avboka din plats.
Välkommen!