Berghs Morning Routine: Copywriterns nya roll

Den här händelsen har passerats.

10 april 2019

Tid: 08:30 - 09:30
Plats: Sveavägen 34 11193 Stockholm
Se på karta

Anmälan krävs

Anmäl dig nu

Copywriterns roll har förändrats och fortsätter att göra så. När digitala kanaler blir den huvudsakliga arenan för ord och budskap krävs både större bredd och vassare spets hos den som skriver.

10 april 2019

Den här händelsen har passerats.

Tid: 08:30 - 09:30

Plats: Sveavägen 34 11193 Stockholm

Se på karta
Anmäl dig nu

Anmälan krävs

En copywriter bör kunna en hel del; arbeta fram idéer och koncept, målgruppsanpassa budskap, skriva kort och långt, fyndigt och tydligt, med rätt ton och stil för kanal och tillfälle. Så har det varit länge. Men nu efterfrågas även kunskap om till exempel content marketing, inbound marketing, sökmotoroptimering, konvertering, manus och UX. Fokus ligger allt mer på mottagarens upplevelse och mätbara resultat. Som copywriter arbetar du inte alltid med en AD, utan kanske med en utvecklare, en UX-designer eller på helt egen hand.

Anna Kleinwichs Magnusson är copywriter och digital strateg, hon driver Stockholms Skrivbyrå och Knack Rekrytering som skriver texter och matchar copywriters, webbredaktörer och digitala kommunikatörer med uppdrag av olika slag. Under denna Morning Routine spanar hon kring de nya krav som ställs på copywritern och vad byråer, marknadsavdelningar och inhousebyråer bör söka hos en copywriter idag. Anna är också programansvarig för Berghs nya 12-veckors utbildning Digital Copywriting.

 

Kaffe och smörgås serveras från kl 8.00. Kl 8.30 börjar föreläsningen och dörrarna stängs.

Fler event

Berghs Festival

22 maj

Berghs Festival

Vi har i år valt att förändra och förnya det som varit Berghs årliga slututställning och istället öppnar vi upp skolan och startar en kommunikationsfestival! Berghs avgångsstudenter visar upp vad de kan och gör i en festlig miljö full av musik, talks och möten. Festivalen ska vara en mötesplats där reklamvärlden och andra kommunikationsintresserade sammanstrålar, inspireras och tar lärdom av varandra under tre fullspäckade dagar.

Läs mer
Berghs i Almedalen: Lära om, lära nytt, lära av – hur går vi från passivt till aktivt lärande?

3 juli

Berghs i Almedalen: Lära om, lära nytt, lära av – hur går vi från passivt till aktivt lärande?

Förmåga och drivkraft att lära om, lära nytt och lära av är det mest effektiva vaccinet mot dagens snabba utvecklingstakt. Samtidigt är det avgörande att kompetensutveckling hittar en struktur för att kunna integreras med en intensiv vardag. Berghs delar sitt recept på hur du löser denna avgörande framtidsfråga, där tydliga mål, nya metoder och motivation är några komponenter.

Läs mer