Berghs Morning Routine: Kriskommunikation - 5 saker du måste ha på plats innan krisen slår till!

Vad ska, kan och får vi säga i en kris? Vem ligger bakom drevet på Twitter och vem har egentligen bestämt att kommunikatören inte ska vara med på strategimötet?

Datum
17 maj 2023
Tid
08:30 – 09:30
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm, Sverige
Den här händelsen har redan skett.

En kris må sällan komma ensam – men den är inte alltid oväntad. En hel del omskakande händelser och situationer går att förutspå och förbereda sig inför. Trots det börjar många organisationer från noll när krisen kommer och fastnar – helt i onödan – i gamla och reaktiva tankemönster.

På denna frukostföreläsning berättar Helena Söderblom och Sandy Errestad om fem saker som måste vara på plats innan krisen är ett faktum och delar med sig av erfarenheter från sammanlagt över tjugo år av operativ hantering.

Helena Söderblom är specialist inom krisledning och kriskommunikation och har löpande uppdrag med att planera och leda några av Sveriges största krisövningar. Hon är kursansvarig lärare för Kriskommunikation på Berghs, författare till två ungdomsromaner om kriser och har tidigare även arbetat som presschef på SOS Alarm och ledarskribent.

Sandy Errestad är senior PR- och kommunikationskonsult med lång erfarenhet av snabbväxande teknikbolag i snabbrörliga och föränderliga miljöer. Hon jobbar bland annat med kommunikationsstrategier och mediahantering på såväl strategisk som operativ nivå.

Var?

Norra Djurgårdsstaden på Bobergsgatan 48 (ingång från gränden). Viktigt att vara på plats i god tid då vi stänger dörrarna kl. 08.30.
Det serveras kaffe/te och smörgås från kl. 08.15.

Övrigt

Detta seminarium kan komma att fotograferas för interna och externa kanaler.

Begränsat antal platser och det är gratis.
Detta event kommer inte att sändas online eller spelas in.

Kontakta oss om du har frågor eller önskar avboka din plats.

VÄLKOMMEN!


Vill du lära dig mer?
Läs mer om innehållet på vår distanskurs Kriskommunikation. Den går nästa gång i höst med start 4 oktober.