Urban Design Summit

13 okt - 17 nov

Plats Bobergsgatan 48, Stockholm, Sverige
Se på karta
Anmälan krävs
Anmäl dig nu

Hur skapar vi en social, kreativ och intressant miljö med hög livskvalitet? Hur kan vi lyfta fram idéer och involvera människor i stadsplanering och designprocesser?

Intresset av att involvera sig i utvecklingen av städer/platser har ökat och framför allt har hållbarhetsfrågor drivit på snabb förändring och förändrade krav.  En stadsdel, ett centrum, en mötesplats, en stadskärna lever inte av sig själv – människor måste vilja skapa och utveckla ihop. Det behövs ett nyfiket mindset, att lyssna och vilja förstå. När vi pratar om att utveckla den nya staden och skapa moderna urbana miljöer, så har kommunikation en ökad roll och värde i processen. Ett viktigt bidrag för att kunna utveckla är att: se nya behov, möjliggöra samtal och öppna för olika perspektiv.

Plats: Berghs School of Communication, Bobergsgatan 48, Gasverket i Norra Djurgårdsstaden.
Området Gasverket är ett av Europas största stadsutvecklingsprojekt med minst 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser som byggs fram till 2030.

Datum: 13:e oktober och 17:e november

Tid: 8:30-12:00

Pris: 950 kr per konferens (pris exkl. moms), 1 500 kr för både konferenser (pris exkl. moms)

Målgrupp: innehållet är designat för dig som projektledare, affärsutvecklare, kommunikatör och marknadsansvarig, samt designer, stadsplanerare, journalist och arkitekt. Det är även intressant för dig som är hållbarhetsansvarig, ingenjör, kommun- eller regionchef, hållbarhetsstrateg och miljöansvarig.

Resumé, Dagens Samhällle och Berghs School of Communication hälsar dig välkommen till två halvdagar där vi diskuterar vi de senaste innovationerna, trenderna, utmaningarna och lösningarna inom hållbar stadsdesign, intelligent urbanism och stadsplanering.
Vi vill lära från såväl mindre initiativ byggt genom micro-actions som större intressanta projekt som behöver ta sin tid. Vi vill utforska en ny väg framåt för hur städer och platser kan ge mer livskvalitet där utgångspunkten är människan, dvs Human Centered Design.

Urban Design Summit behandlar nytänkande och acceptans, visualisering och storytelling, involvering och lärande, inkludering och tillgängliggöra i form av inspirationsföreläsningar samt samtal.

Konferenserna är designade för att skapa ett möte och samtal mellan olika yrkesroller som är med och bidrar i utvecklingsarbete på olika sätt. Under dagen medverkar en mängd intressanta personer som delar erfarenheter och olika perspektiv. Vi blandar aktivt lyssnande med möjlighet att reflektera och lyfta fram idéer genom faciliterande rundabordet samtal.

Gå båda dagarna, eller välj en av dem. De är fristående, men de ämnen som lyfts kompletterar varandra.