Spela in lektion i Canvas Studio

Behöver du spela in din lektion i förväg och vill ha koll på att deltagarna sett filmen? Nu finns ett nytt verktyg i Canvas som gör det enklare för dig.

Canvas Studio – nytt videoverktyg som ger dig nya möjligheter

I Canvas finns från och med nu ett helt nytt videoverktyg. Du kan med hjälp av Studio (finns i din kursmeny) ladda upp filmer, låta studenter kommentera, texta dem eller göra en videoquiz. Mats och Patrik har gjort en film där de visar hur du kommer igång.

Iden med Canvas Studio är att skapa ett verktyg där du kan spela in dina föreläsningar, eller andra filmer på ett enkelt sätt. Du kan även bygga upp länkar till youtubefilmer som du sedan kan länka in till dina kurser.

Du hittar Canvas Studio i din kurs i menyn till höger. Det som är bra är att de filmer du länkar in i en kurs kan du komma åt i en annan.

Du kan i Studio sedan göra en mängd saker med filmerna som skapar bättre upplevelser för deltagare och studenter. Till exempel kan du se hur många som tittat på filmen och hur länge. Du och kursdeltagare kan lägga in kommentarer under filmen och du kan skapa ett quiz till filmen.

Men det som är det bästa med Studio är att du kan spela in din föreläsning på ett enkelt sätt, du kan växla mellan en presentation och webkameran och den läggs upp snabbt och smidigt i Canvas systemet.

Här finns en film som visar hur du kan spela in filmer i Canvas Studio.