Sista ansökningsdag är 11 december

Art Direction

Kvällstid
Professional
  • Varumärkesidentitet och strategisk kommunikation
  • Konceptutveckling och kreativa processer
  • Digital design och UX

Utveckla din strategiska och konceptuella kompetens inom visuell kommunikation. Som Art Director gestaltar du idéer, och löser många olika typer av affärsutmaningar med hjälp av kreativitet.

5 mar - 21 maj 2024

Sista ansökningsdag är 11 december
Hur:
Kvällstid
Antal lektionstimmar:
30
Språk:
Svenska
Pris:
35 000 kronor
Kursdatum:

Tisdagarna 5/3, 12/3, 19/3, 26/3, 9/4, 16/4, 23/4, 7/5, 14/5 och 21/5 kl, 18:00-21:00. Utöver dessa kvällar tillkommer 2 handlednings­tillfällen på kvällstid.

Egna studietimmar:
2,5-5 timmar per vecka
Ansök nu

*Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.

Om kursen

Den här kursen ger dig insikter, inspiration och färdigheter för att hantera projekt från uppdragsbeskrivning till hantverksmässigt genomförande. För att du ska få djupare förståelse för de teorier och processer som påverkar det strategiska och konceptuella arbetet är kursen uppbyggd kring att lösa olika typer av kommunikativa utmaningar på ett kreativt sätt. Utmaningarna kan kräva utveckling av till exempel marknads­kommunikationen, produkten eller tjänsten för att skapa nya eller förbättrade kunderbjudanden.

Kursen varvar teoretiska pass med workshops och övningar. Teori omsätts till praktik genom individuella uppgifter och grupparbeten som löses under lektionstid och hemma. Alternativa teorier, synsätt och perspektiv uppmuntras genom hela kursen. Du möter uppdragsgivare, strateger och kreatörer som delar med sig av sina erfarenheter och sitt kunnande inom respektive område och hur de samverkar i olika sammanhang. Samtliga föreläsare är aktiva i branschen.

Du kommer att få genomföra ett projekt som löper under större delen av kursen, utöver lektionstid, tillsammans med kursdeltagare som läser Copywriting. Det är en unik möjlighet att få arbeta i ett kreativt team med ett skarpt kunduppdrag.

Vem är kursen för?

Den här kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper inom Art Direction eller grafisk formgivning och som nu vill utveckla din strategiska och konceptuella kompetens.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Den här kursen vänder sig till dig som har grundläggande kunskaper inom Art Direction eller grafisk formgivning och som nu vill utveckla din strategiska och konceptuella kompetens. Du hanterar layoutprogram som Indesign eller motsvarande. Kursen ges på svenska.

Vill du lära dig grunderna i verktygen Photoshop, InDesign och Illustrator så läs mer om vår kurs Design Basics här.

Skicka också med

Till ansökan bifogas en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida) med en motivation till varför du söker just den här kursen. Du ska även bifoga en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten (CV). Samt en A4-sida med exempel på tre egna arbeten.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Kursintyg

Efter genomförd kurs som även innefattar ett projektarbete (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 000 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Kursansvarig

Robert.HedlundRobert Hedlund, leder uppdrag inom varumärkesstrategi och kreativt ledarskap. Han kommer senast från Visit Sweden där han ansvarade för varumärket Resmålet Sverige med fokus på Nation Branding. Robert har över 20 års erfarenhet från reklambyrå, designbyrå, inhousebyråer och marknadsavdelningar med en bakgrund som Art Director, Design Director, Creative Director, Brand Strategist och Brand Manager.

Det här får du

Kursen ger dig en allmän orientering samt grundläggande praktiska kunskaper och färdigheter inom följande områden:

  • Kommunikationsanalys och planning
  • Varumärkesidentitet och strategisk kommunikation
  • Design Thinking, konceptutveckling och kreativa processer
  • Art direction
  • Digital design och UX
  • Film

Utöver schemalagd studietid ges en lektion med kundbrief och ett handlednings­tillfälle tillsammans med Copywriting-klassen.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information?
Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om kurser på Berghs.

Kontakta oss om du har några frågor!

Stina Svärd

Utbildningskoordinator
info@berghs.se

Tidigare kursdeltagare

Penelope.Magounakis
Penelope Magounakis, Digital producent & kreatör på Milkywire
"Något som verkligen fastnade hos mig var vikten av research i samband med den kreativa processen; vare sig det är en Planning-process eller en fem-minuters koll på hur UX:en ser ut i ett par relevanta appar innan man sätter igång sitt arbete."
Johannes.Meza
Johannes Meza, Packaging designer på Ideal Of Sweden
"Fick verkligen min kreativitet väckt till liv igen, något jag var ute efter från första början. Sedan har jag fått med mig mycket nyttiga kunskaper från föreläsningar och mina kursare".