Sista ansökningsdag är 13 mars 2022

Strategisk projektledning

Dagtid
Professional
  • Ledarskap
  • Strategisk planering
  • Beställarkompetens

Är du en vass projektledare som skulle bli ännu skarpare med lite mer strategi i bakfickan? Då kommer den här kursen ge din karriär, och jobbvardag, en knuff i rätt riktning. Här får du både teoretiska och praktiska verktyg utifrån flera olika perspektiv.

27 apr - 25 maj 2022

Sista ansökningsdag är 13 mars 2022
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
30
Språk:
Svenska
Pris:
41 250 kronor
Kursdatum:
Onsdagar 27/4, 4/5,11/5, 18/5 och 25/5 kl 09.00-16.00
Egna studietimmar:
ca 2-3 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Kursen Strategisk projektledning ger deltagarna enkla och konkreta verktyg som har använts i olika företag med framgångsrika resultat. Framförallt syftar kursen till att inspirera och utmana deltagarna att bli mer kreativa i det strategiska arbetet och mer disciplinerade i det kreativa arbetet. Detta skapas dels via kursledarna men också genom erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Du kommer att lära dig hur du som strategisk projektledare kan arbeta för att nå uppsatta mål. Du ska vara så väl förtrogen med din roll och dina arbetsuppgifter att du kan arbeta professionellt som en effektiv och inspirerande strategisk projektledare.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som idag arbetar som projektledare och vill stärka din kompetens på en strategisk nivå. Du kan både arbeta på köparsidan/kundsidan och på en byrå/leverantör. Du kan även ha arbetat som strategisk projektledare under ett antal år, och känner ett behov av nya tankegångar och verktyg.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Kursansvarig

Ann.WestfeltAnn Westfelt, Visionary. Har genomfört 100+ kurser/uppdrag för Berghs.

 

 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha minst 3 års yrkeserfarenhet som projektledare. Kursen ges på svenska.

Skicka också med

Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida) i vilken du även motiverar varför du söker just den här kursen, samt en meritförteckning.

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast i samband med sista ansökningsdag.

Kursintyg

Efter genomförd kurs som även innefattar ett projektarbete (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
41 250 kronor

Studieavgift exkl. moms
33 000 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

27 apr - 25 maj 2022

Sista ansökningsdag är 13 mars 2022
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
30
Språk:
Svenska
Pris:
41 250 kronor
Kursdatum:
Onsdagar 27/4, 4/5,11/5, 18/5 och 25/5 kl 09.00-16.00
Egna studietimmar:
ca 2-3 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Övrig information

Kursen hålls på Bobergsgatan, läs mer på första sidan på berghs.se hur vi skapar en säker miljö. OBS! Vi följer myndigheters rekommendationer och riktlinjer, och vid restriktioner vad gäller resor och sammankomster ges kursen helt online. Om du är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du inom 3 dagar efter att du fått besked att kursen ges helt online istället omboka till ett senare kurstillfälle.

Det här får du

  • Nulägesanalys och planering – Definitioner samt exempel på strategiska processer och strategisk planering. Varje deltagare kommer arbeta fram en valfri strategi som presenteras dag 5.
  • Omvärldsanalys och beställarkompetens – Intressenter, kunder och konkurrenter. Modeller för omvärldsanalys. Strategiformulering och beställarkompetens.
  • Strategiutveckling – Vision, strategi, målformulering samt utvärdering.
  • Implementation av strategier – Implementation av strategier, samt utmaningar och inspiration till att tänka nytt och våga ta ett starkare ägarskap och ledarskap över den strategiska processen.
  • Ledarskap – Hur man skapar en handlingsplan för ledarskap och implementation av sina strategier.
  • Dokumentation och presentation – Genomgång av det strategiska dokumentet samt vad som krävs för att presentera en strategi.
  • Från strategi till leverans – Deltagarna presenterar sina strategier. Övriga deltagare samt kursledare ger feedback och förslag på förbättringar. Vi tränar på att renodla strategier för optimala resultat.

Hemuppgift på ca 2 timmar mellan samtliga utbildningsdagar. Tid för förberedelse av presentation dag 5. Inför kursstart ska varje deltagare ha förberett en strategisk utmaning att arbeta med under kursen. Kursledaren finns tillgänglig för rådgivning veckan före kursstart.

Tidigare kursdeltagare

”Kursen var utvecklande, utmanande och professionell."
strategisk projektledning - anna lantz (kopia)
Anna Lantz
Den gav mig konkreta verktyg som jag använde i mitt arbete redan efter första kursdagen. Jag är nöjd och känner mig stärkt i min roll som projektledare.
"Allt kändes väldigt professionellt och välkomnande, så jag är mycket nöjd med precis allt faktiskt!"
Lena.Malmborg
Lena Malmborg, Samordnare Kultur och Fritid och projektledare för kommunens kommande kultur- och fritidspolitiska program i Knivsta Kommun
Att få exempel ur det riktiga arbetslivet, hur de strategiska dokumenten ser ut i olika företag - det gjorde allt verkligt och med tyngd.