Kursansvariga

Anders J Larsson

Gör?

Jag jobbar med film och ledarskap. Dels i produktionsbolaget andersochmia.se som gör film för sociala medier och dels som VD på SESI – ett konsultbolag inom ledarskapsträning. Vid sidan av förtagandet så undervisar och föreläser jag om film i sociala medier och vikten av närvaro i sociala medier för B2B-företag.

Bakgrund:

Jag har pluggat systemutveckling, läst företagsekonomi och marknads­föring på Handels, pluggat idéhistoria på Stockholms Universitet, lärt mig film på New York Film Academy och MetFilm School i London samt pluggat foto och bildkommunikation på Berghs. Jobbat som Vd/mellanchef i drygt 20 år på stora och små svenska IT-bolag. Hoppade av för 8 år sedan, bytte karriär och startade vårt produktionsbolag.

Vad inspireras du av?

Mötet med människor, lära mig nya saker och en omväxlande vardag.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag gjorde om min hobby till mitt jobb så nu flyter allt ihop. Får jag någon ledig stund så lagar jag väldigt gärna mat.

Har du någon förebild?

Jag har många förebilder och de varierar över tiden. Just nu är jag uppslukad av sociologen Zygmunt Baumans böcker, tankar och föredrag. Då jag jobbar med film så måste Johan Renck nämnas. Han har alltid inspirerat mig. Allt han gör blir oförskämt bra. Utbudet av förebilder kan aldrig ha varit större i mänsklighetens historia vilket ger mig ett visst stress-påslag, det finns så många att inspireras av, ett klick bort…

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Det är alltid roligt på Berghs och jag har många kul minnen både som lärare och student. Om jag skall dela ett särskilt roligt minne så är det från en gruppövning vi hade när jag pluggade Kommunikation och PR. En av uppgifterna var att spela in en video där vi skulle gestalta olika karaktärer som hade synpunkter på ett byggprojekt mitt i Stockholm City. Det var en salig blandning av upprörda grannar, övertygande politiker, hala mäklare och investerare. Ingen av oss hade några skådespelarerfarenheter, men vi gav allt och gick upp i våra roller. Väldigt kul inspelning och redovisning, men filmen mår bäst av att inte visas offentligt…

​Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Det finns ett karriärtips som slår allt annat. Tag alltid personlig kontakt direkt med den/de du vill jobba med. Förbered dig fruktansvärt noga. Visa genom handling att du kommer vara ovärderlig. Flytta ditt mentala fokus från dig själv till din nya arbetsplats. På vilket sätt kommer de att lyckas om jag blir en i teamet. Följer du detta tips kommer du få de jobb du önskar.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag har i hela mitt yrkesliv arbetat med att utveckla människor. När jag valde att byta karriär och börja arbeta med kommunikation gick jag flera kurser på Berghs och blev snabbt förälskad i skolan, dess studenter/lärare och pedagogik.

Dold talang?

Jag är nästan lika bra på att laga kåldolmar som min farmor var. Hon lärde mig allt om husmanskost och jag för stolt det arvet vidare.

anders-larsson-berghsAnders J Larsson

Ansvarig för kurserna AI i kreativa processer och Social Video här på Berghs.