Sista ansökningsdag är 2 juni

Social Video

Dagtid
Professional
  • Dramaturgi
  • Storytelling
  • Publicering och spridning

Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.

29 jun - 1 jul

Sista ansökningsdag är 2 juni
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
21
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Kursdatum:
Onsdag 29/6, torsdag 30/6 samt fredag 1/7 kl 09:00-17:00
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Det rörliga mediet är oerhört starkt när det används på rätt sätt och området växer snabbt. Utvecklingen av storytelling i de nya korta formaten utvecklas parallellt med att tekniken för att producera, distribuera och kommunicera film blir allt mer tillgänglig och lättanvänd.

På kursen Social Video får du ta del av senaste trenderna på området samt greppa hur du på bästa sätt kommer igång med att producera rörligt innehåll för att engagera din målgrupp i sociala medier. Vi lägger störst fokus på storytelling och dramaturgi i det korta formatet som fungerar bäst på plattformar som Facebook, LinkedIn, Instagram och Youtube. På kursen berör vi även strategier för att nå ut med din film på sociala medier.

Under kursen kommer du få uppgifter som du filmar på egen hand, lämnar in och därefter får feedback på. Vi kommer även analysera ett antal exempel på filmer som presterat bra i olika kampanjer samt reflektera över hur dessa exempel kan anpassas till din verksamhet.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din och din organisations förmåga att skapa film för sociala medier. Vare sig du skall filma själv eller vill bli en skicklig beställare så kommer du lära dig hur film kan engagera och driva trafik till er hemsida och olika kampanjer. Efter kursen kommer du att vara stjärna på att producera rörligt innehåll på din arbetsplats. En kunskap som kommer göra dig eftertraktad!

Teknik

Under kursen kommer vi visa hur du filmar och redigerar på bästa sätt med mobilen samt ge förslag på kompletterande utrustning som underlättar kreativa kamerarörelser, ljussättning och ljudupptagning.

På kursen kommer vi använda redigeringsverktyget Adobe Premiere Rush för mobilen. Ladda gärna ner och bekanta dig med Rush samt din mobils filmkamera i god tid före kursen.

Om du har vana att filma och redigera med annan kamera eller programvara går det utmärkt att ta med det till kursen.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Nej Vill du lära dig grunderna i verktygen Premiere Pro och After Effects så läs mer om vår kurs Video Basics här.
Vill du lära dig Adobe Premiere Rush rekommenderar vi Moderskeppets introduktion: Videoredigera med appen Premiere-rush

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
31 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
25 500 kronor

Tillkommande kostnader

På kursen arbetar vi mobilt men vill du även ta med dator och annan kamera går det utmärkt. Du behöver ha tillgång till ett redigeringsprogram på mobil eller dator. På kursen kommer vi använda Adobe Premiere Rush för mobilen, men om du är van vid annan filmkamera eller annan programvara för redigering får du självklart använda dem.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Övrig information

Kursen ges fysiskt på Berghs. OBS! Vi följer aktuella restriktioner och i händelse av att restriktionerna ändras vad gäller resor och sammankomster kommer vi anpassa kursverksamheten därefter. Om du då är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du inom 3 dagar efter att du fått besked att kursen ges helt online istället omboka till ett senare kurstillfälle.

29 jun - 1 jul

Sista ansökningsdag är 2 juni
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
21
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Kursdatum:
Onsdag 29/6, torsdag 30/6 samt fredag 1/7 kl 09:00-17:00
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Kursansvarig

anders-larsson-berghsAnders J Larsson. Anders driver det virtuella produktionsbolaget Anders och Mia. Anders producerar film för sociala medier med inriktning på B2B samt kultursektorn med fokus på dans. Parallellt undervisar Anders här på Berghs samt ett flertal andra skolor inom rörligt för sociala medier.

Det här får du

  • Skapa innehåll och dramaturgi för sociala medier.
  • Storytelling för att påverka, beröra och fängsla din målgrupp.
  • Visuellt berättande – kamerahantering för att skapa fängslande filmsekvenser.
  • Att få till riktigt bra ljud i dina produktioner.
  • Bemästra ljuset i dina produktioner.
  • Kreativa sätt att klippa och redigera din film för att få fram ditt budskap.
  • Strategier kring publicering och spridning av dina filmer.

Max antal deltagare
Vi tar endast emot 14 deltagare på denna kurs.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs. Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Tidigare kursdeltagare

"Det bästa med kursen var helt klart Anders Larsson"
Tommy.Gunnarsson
Tommy Gunnarsson, vinskribent
Anders engagemang och kärlek till det han håller på med lyser verkligen igenom.