Sista ansökningsdag är 8 mars

Social Video

Dagtid
Professional
  • Storytelling i det korta formatet
  • Visuellt berättande
  • Postproduktion

Video fortsätter växa snabbt i sociala medier. TikTok definierar spelplanen och övriga plattformar svarar med att lansera nya format och sätt att interagera med publiken.

29-31 mars

Sista ansökningsdag är 8 mars
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
20
Språk:
Svenska
Pris:
33 125 kronor
Kursdatum:
Onsdag 29/3, torsdag 30/3 och fredag den 31/3 kl. 09:00-17:00 onsdag och torsdag och 09:00-16:00 på fredagen.
Egna studietimmar:
ca 5-10 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Det rörliga mediet är oerhört starkt när det används på rätt sätt och storytelling i de korta formaten utvecklas parallellt med att tekniken för att producera, distribuera och kommunicera video blir alltmer tillgänglig och lättanvänd.

I kursen Social Video får du ta del av senaste trenderna på området samt lära dig hur du kan producera rörligt innehåll för att engagera din målgrupp. Vi lägger stort fokus på storytelling och dramaturgi i det korta formatet för Facebook, Instagram, TikTok, Youtube och LinkedIn. På kursen får du lära dig ett arbetsflöde där du producerar innehåll oavsett plattform och format. Hur förbereder jag, planerar, genomför och återanvänder material så det passar både det vertikala formatet som Reels, Stories och TikTok samt för det horisontella formatet på bl.a. YouTube. Vi går igenom grunderna i visuellt berättande, ljussättning, ljudupptagning, intervjuteknik, tips för Voice Over, hur du använder musik, skapar animerad text och undertext.

Under kursen kommer du få uppgifter som du filmar tillsammans med dina kurskamrater och sedan får feedback på. Vi kommer även analysera ett antal videor som presterat bra i olika kampanjer samt reflektera över hur dessa exempel kan anpassas till din verksamhet.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som vill lära mer om hur du kan skapa video för sociala medier. Vare sig du filmar själv eller vill bli en skicklig beställare kommer du lära dig hur video kan engagera och driva trafik till hemsida eller olika kampanjer. Efter kursen kommer du vara en stjärna på att producera rörligt innehåll på din arbetsplats. En kunskap som kommer göra dig eftertraktad!

Teknik

Under kursen kommer vi lära ut ett mobilt arbetsflöde samt ge förslag på kompletterande utrustning som underlättar kreativa kamerarörelser, ljussättning och ljudupptagning.

Vi kommer att använda redigeringsverktyget Adobe Premiere Rush för mobilen. Ladda gärna ner och bekanta dig med Rush samt din mobils filmkamera i god tid före kursen. Vi kommer även att visa andra verktyg där du skapar film direkt i sociala medie appar såsom TikTok och Instagram.

Om du har vana att filma och redigera med annan kamera eller programvara går det också utmärkt att ta med det.

 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Vill du lära dig grunderna i verktygen Premiere Pro och After Effects så läs mer om vår kurs Video Basics här.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
33 125 kronor

Studieavgift exkl. moms
26 500 kronor

Tillkommande kostnader

Kamera: Tag med mobil eller systemkamera med filmfunktion. Tag även med eventuella tillbehör till din kamera. Redigeringsprogram: Om du redan idag redigerar film tag med den programvara du använder. Om du ska börja redigera film och vill arbeta helt mobilt rekommenderar vi appen Clipsk eller Adobe Rush för iPhone och Adobe Rush för Android. Om du ska börja redigera film och vill arbeta på din dator rekommenderar vi Premiere Pro CC (PC och Mac) eller Final Cut Pro X (Mac). Ladda ned och bekanta dig med det program du skall redigera med i god tid före kursen.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

29-31 mars

Sista ansökningsdag är 8 mars
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
20
Språk:
Svenska
Pris:
33 125 kronor
Kursdatum:
Onsdag 29/3, torsdag 30/3 och fredag den 31/3 kl. 09:00-17:00 onsdag och torsdag och 09:00-16:00 på fredagen.
Egna studietimmar:
ca 5-10 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Vill du veta mer?

Lästips! Längst ned på denna sida finns det intervjuer med några av alla deltagare som har gått kursen – ett bra sätt att få veta mer.

Kursansvarig

anders-larsson-berghsAnders J Larsson. Anders driver det virtuella produktionsbolaget Anders och Mia. Anders producerar film för sociala medier med inriktning på B2B samt kultursektorn med fokus på dans. Parallellt undervisar Anders här på Berghs samt ett flertal andra skolor inom rörligt för sociala medier. Han har även intensivkursen Livesända i egen regi.

Det här får du

  • Storytelling i det korta formatet – påverka, berör och fängsla din målgrupp.
  • Visuellt berättande – kamerahantering för att skapa fängslande innehåll.
  • Prata framför kameran – intervju, manus eller Voice Over. Vad funkar bäst?
  • Ljud – bra ljud är viktigare än bra bild.
  • Ljus – skapa rätt stämning med ljus.
  • Postproduktion – Klippa och redigera din film för att få fram ditt budskap.

Max antal deltagare
Vi tar endast emot 14 deltagare på denna kurs.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs. Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Tidigare kursdeltagare

"Det bästa med kursen var helt klart Anders Larsson"
Tommy.Gunnarsson
Tommy Gunnarsson, vinskribent
Anders engagemang och kärlek till det han håller på med lyser verkligen igenom.