Begränsat antal platser!

Social Video

Dagtid
Professional
  • Storytelling i det korta formatet
  • Manus, storyboard och idéarbete
  • Ljud, ljus, klippa och redigera

Video har etablerat sig som det mest engagerande innehållet i sociala medier. TikTok definierar spelplanen och övriga plattformar svarar med att lansera nya format och sätt att interagera med sin publik. Parallellt introduceras AI i den kreativa processen vilket förenklar och effektiviserar kommunikatörens vardag.

29 nov - 1 dec

Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
21
Språk:
Svenska
Pris:
33 125 kronor
Kursdatum:

Onsdag 29/11, torsdag 30/11 09:00-17:00 och fredag 1/12, 09:00-16:00.

Anmäl dig nu

* Din anmälan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.

Om kursen

Det rörliga mediet är oerhört starkt när det används på rätt sätt. Storytelling i de korta formaten utvecklas parallellt med att tekniken för att producera, distribuera och kommunicera video blir alltmer tillgänglig och lättanvänd.

I kursen Social Video får du ta del av senaste trenderna på området samt lära dig hur du kan producera rörligt innehåll för att engagera din målgrupp. Vi lägger stort fokus på storytelling och dramaturgi i det korta formatet för Facebook, Instagram, TikTok, Youtube och LinkedIn.

På kursen får du lära dig ett arbetsflöde där du producerar innehåll oavsett plattform och format. Hur du förbereder, planerar, genomför och återanvänder material så det passar både det vertikala formatet som Reels, Stories och TikTok samt för det horisontella formatet på bl.a. YouTube. Vi går igenom grunderna i visuellt berättande, AI som stöd i den kreativa processen, ljussättning, ljudupptagning, klippteknik, intervjuteknik, Voice Over, hur du använder musik, skapar animerad text och undertext.

Under kursen kommer du få uppgifter som du planerar och filmar tillsammans med dina kurskamrater och sedan får feedback på. Vi kommer använda AI-verktyg både i planeringsfas och redigeringsfas av din video.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som vill lära mer om hur du kan skapa video för sociala medier. Vare sig du filmar själv eller vill bli en skicklig beställare kommer du lära dig hur video kan engagera och driva trafik till hemsida eller olika kampanjer. Efter kursen kommer du vara en stjärna på att producera rörligt innehåll på din arbetsplats. Kunskap som kommer göra dig eftertraktad!

Teknik

Under kursen kommer vi lära ut ett mobilt arbetsflöde samt ge förslag på kompletterande utrustning som underlättar kreativa kamerarörelser, ljussättning och ljudupptagning.

På kursen kommer vi använda redigeringsverktyget Adobe Premiere Rush för mobilen samt ChatGPT i idé och manusarbetet. Ladda gärna ner och bekanta dig med programmen samt din mobils filmkamera i god tid före kursen. Vi kommer även att visa andra verktyg där du skapar film direkt i sociala medie appar såsom TikTok och Instagram.

Om du har vana att filma och redigera med annan kamera eller programvara går det utmärkt att ta med det till kursen.

 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Nej Vill du lära dig grunderna i verktygen Premiere Pro och After Effects så läs mer om vår kurs Video Basics här.
Vill du lära dig Adobe Premiere Rush rekommenderar vi Moderskeppets introduktion: Videoredigera med appen Premiere-rush

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
33 125 kronor

Studieavgift exkl. moms
26 500 kronor

Tillkommande kostnader

På kursen arbetar vi mobilt men vill du även ta med dator och annan kamera går det utmärkt. Du behöver ha tillgång till ett redigeringsprogram på mobil eller dator. På kursen kommer vi använda Adobe Premiere Rush för mobilen, men om du är van vid annan filmkamera eller annan programvara för redigering får du självklart använda dem.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Vill du veta mer?

Lästips! Längst ned på denna sida finns det intervjuer med några av alla deltagare som har gått kursen – ett bra sätt att få veta mer.

Kursansvarig

anders-larsson-berghsAnders J Larsson. Anders driver det virtuella produktionsbolaget Anders och Mia. Anders producerar film för sociala medier med inriktning på B2B samt kultursektorn med fokus på dans. Parallellt undervisar Anders här på Berghs samt ett flertal andra skolor inom rörligt för sociala medier. Han har även intensivkursen Livesända i egen regi.

Det här får du

  • Storytelling i det korta formatet – påverka, berör och fängsla din målgrupp
  • Visuellt berättande – kamerahantering för att skapa fängslande innehåll
  • Manus, storyboard, idéarbete med stöd av AI-verktyg
  • Prata framför kameran – Intervju, manus eller Voice Over – vad funkar bäst?
  • Ljud – bra ljud är viktigare än bra bild
  • Ljuset – skapa rätt stämning med ljuset
  • Postproduktion – Klippa och redigera din film för att få fram ditt budskap

Max antal deltagare
Vi tar endast emot 14 deltagare på denna kurs.

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs. Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Kontakta oss om du har några frågor!

Stina Svärd

Utbildningskoordinator
info@berghs.se

Tidigare kursdeltagare

"Det bästa med kursen var helt klart Anders Larsson"
Tommy.Gunnarsson
Tommy Gunnarsson, vinskribent
Anders engagemang och kärlek till det han håller på med lyser verkligen igenom.