Sista ansökningsdag är 22 mars

Social Video

Dagtid
Professional
  • Dramaturgi
  • Storytelling
  • Publicering och spridning

Rörlig media är idag en självklarhet i din kommunikation. Och utvecklingen går allt snabbare. Med den här kursen i ryggen får du ett försprång och lär dig hur du kan jobba med film i sociala medier.

14-16 apr

Sista ansökningsdag är 22 mars
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
21
Språk:
Svenska
Pris:
31 250 kronor
Kursdatum:
Onsdag 14/4, torsdag 15/4 och fredag 16/4 kl 9:00 - 17:00
Egna studietimmar:
ca 5-10 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

De flesta företag och organisationer ser idag Social Video – dvs film i sociala medier – som en självklarhet för att nå ut med sin kommunikation. Det rörliga mediet är oerhört starkt när det används på rätt sätt och området växer snabbt. Utvecklingen av storytelling i de nya korta formaten utvecklas parallellt med att tekniken för att producera, distribuera och kommunicera film blir allt mer tillgänglig och lättanvänd.

I kursen Social Video får du ta del av senaste trenderna på området samt greppa hur du på bästa sätt kommer igång med att producera rörligt innehåll för att engagera din målgrupp i sociala medier. Vi lägger störst fokus på storytelling och dramaturgi i det korta formatet som fungerar bäst på plattformar som Facebook, LinkedIn, Instagram och Youtube. På kursen berör vi även strategier för att nå ut med din film på sociala medier, samt hur du kan optimerar din film för att sökmotorerna skall hitta den.

Under kursen kommer du få uppgifter som du filmar på egen hand, lämnar in och därefter får feedback på. Vi kommer även analysera ett antal exempel på filmer som presterat bra i olika kampanjer samt reflektera över hur dessa exempel kan anpassas till din verksamhet.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som vill utveckla din och din organisations förmåga att skapa film för sociala medier. Vare sig du skall filma själv eller vill bli en skicklig beställare så kommer du lära dig hur film kan engagera och driva trafik till er hemsida och olika kampanjer. Efter kursen kommer du att vara stjärna på att producera rörligt innehåll på din arbetsplats. En kunskap som kommer göra dig eftertraktad!

Teknik

Du kommer få uppgifter som du skall filma och redigera med din smartphone. Under kursen kommer vi visa hur du filmar på bästa sätt med din smartphone samt ge förslag på kompletterande utrustning som förbättrar ergonomi och ljudupptagning.

På kursen kommer vi använda redigeringsverktyget Clipsk och Adobe Rush för iPhone respektive Android. Du får naturligtvis använda andra redigeringsverktyg om du föredrar det.

Ladda ned och bekanta dig med den redigeringsprogramvara (app) du skall använda under kursen i god tid före kursen.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Vill du lära dig grunderna i verktygen Premiere Pro och After Effects så läs mer om vår kurs Video Basics här.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
31 250 kronor

Studieavgift exkl. moms
25 000 kronor

Tillkommande kostnader

Kamera: Tag med mobil eller systemkamera med filmfunktion. Tag även med eventuella tillbehör till din kamera. Redigeringsprogram: Om du redan idag redigerar film tag med den programvara du använder. Om du ska börja redigera film och vill arbeta helt mobilt rekommenderar vi appen Clipsk eller Adobe Rush för iPhone och Adobe Rush för Android. Om du ska börja redigera film och vill arbeta på din dator rekommenderar vi Premiere Pro CC (PC och Mac) eller Final Cut Pro X (Mac). Ladda ned och bekanta dig med det program du skall redigera med i god tid före kursen.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

14-16 apr

Sista ansökningsdag är 22 mars
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
21
Språk:
Svenska
Pris:
31 250 kronor
Kursdatum:
Onsdag 14/4, torsdag 15/4 och fredag 16/4 kl 9:00 - 17:00
Egna studietimmar:
ca 5-10 timmar
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Kursansvarig

anders-larsson-berghsAnders J Larsson. Anders driver det virtuella produktionsbolaget Anders och Mia. Anders producerar film för sociala medier med inriktning på B2B samt kultursektorn med fokus på dans. Parallellt undervisar Anders här på Berghs samt ett flertal andra skolor inom rörligt för sociala medier.

Övrig information

OBS! DENNA KURS GES ONLINE (på samma datum och tider som anges ovan). Genom vår plattform Canvas och videoverktyg Zoom kan vi genomföra liveföreläsningar, lägga upp förinspelad video, säkerställa samtal i grupper mm. För kursen behöver du ha tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling.

Det här får du

  • Skapa innehåll och dramaturgi för sociala medier.
  • Storytelling för att påverka, beröra och fängsla din målgrupp.
  • Visuellt berättande – kamerahantering för att skapa fängslande filmsekvenser.
  • Att få till riktigt bra ljud i dina produktioner.
  • Bemästra ljuset i dina produktioner.
  • Kreativa sätt att klippa och redigera din film för att få fram ditt budskap.
  • Strategier kring publicering och spridning av dina filmer.

Max antal deltagare
Vi tar endast emot 14 deltagare på denna kurs.

 

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.