Kursansvariga

Anders Larsson

Anders.Larsson

Gör:

Senior Konceptarkitekt på BAS. Arbetar med konceptutveckling och upplevelse i det fysiska rummet i både interiöra och exteriöra miljöer.

Bakgrund:

Har varit på BAS i åtta år och jobbar med olika typer av uppdrag inom rumslig design och upplevelse. Har en tidigare bakgrund från retail och konceptutveckling inom H&M.

Vad inspireras du av?

Den tillsynes enkla och kanske oväntade men självklara lösningen på ett komplext problem. Jag inspireras mycket av att uppleva och röra mig i olika typer av miljöer. Musik är en stark inspiration som har stor påverkan på mig.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Gränsen mellan jobb och vad jag är intresserad av är väldigt flytande. Älskar att röra mig i staden. Tar gärna en kaffe på ett bra kafé. Jag gillar att träna och behöver promenera, gärna genom ett område som håller på att byggas och se hur det förändras över tid.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag har själv gått en utbildning på Berghs för några år sedan. Det var bra och nyttigt för mig på många plan och det är roligt att få möjligheten att var en del av den upplevelsen för andra. Är också intresserad av det utbyte av idéer som sker vid den här typen av möten och som kommer att lära mig nya saker.

Har du någon förebild?

Det är ett konstant flöde av idéer/inspiration och förebilderna förändras, vissa över en dag – andra lever kvar längre. Jo Nagasaka är en japansk arkitekt som jag gärna återkommer till för hans estetik.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Lär dig att tolka din magkänsla. Ta medvetna beslut som inte alltid leder rakt, men leder rätt. Hitta sätt att utvecklas både i och utanför jobbet.

Anders Larsson

Ansvarig för kursen Skapa levande stadskärnor på Berghs.