Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Andrea Almström

Gör?

Jag arbetar som Marketing manager and Accountable lead på Klarna

Bakgrund

Efter några år på Nordea, Swedbank och Brummer & Partners bestämde jag mig för att börja jobba med kommunikation. Jag studerade strategisk marknadsföring på Medieinstitutet och praktiserade på L'Oréal och Jung Relations – byrån jag förälskade mig i och är kvar på idag, fyra år senare. Som projektledare och rådgivare jobbar jag med allt ifrån konceptutveckling, eventplanering, strategisk rådgivning, mediebearbetning och mycket mer.

Vid sidan av jobbet har jag studerat Neuromarketing, Business Management och senast är jag hemkommen från ett utbyte i Shanghai där jag jobbade på den kreativa byrån Tomorrow Agency.

Vad inspireras du av?

Människor och psykologi. Jag inspireras och imponeras av hur vi fungerar, reagerar och hur våra upplevelser och erfarenheter påverkar våra val. Drivna, orädda människor som kämpar mot orättvisor är det mest inspirerande som finns!

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag är en riktig foodie som lägger mycket tid på mat. När jag inte jobbar gillar jag att träna och att umgås med min sambo, familj och vänner. En av mina guilty pleasures är att totalt förlora mig i YouTube, där jag följer allt ifrån spännande TED talks till riktigt nonsense.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Det ständiga kunskapsutbytet! Det är en ynnest att få nya insikter och ny energi från andra föreläsare och kursdeltagare.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var nyfiken! Sök lärdomar och utveckling i alla uppgifter, stora som små. Go with your gut! Ibland är det nödvändigt att kompromissa, men gå inte för långt ifrån din rådgivning. Det är jobbigt att försöka rädda något som du själv inte tror på. Ta vara på misslyckanden, de är lärdomar som lär oss att navigera framåt.

Dold talang?

Jag är nyfiken till min natur vilket har gjort att jag är väldigt uppmärksam på hur människor rör sig, talar och för sig. Jag är därför bra på att härma och imitera människor. Tacksamt när det är charader!

Andrea.Almström

Andrea Almström

Var tidigare ansvarig för kursen PR Start på Berghs