Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Anna Almberg

Gör?

Föreläser och utbildar i det egna bolaget Anna Almberg AB. Mitt huvudbudskap handlar om att våga arbeta långsiktigt i en snabb värld. Inifrån och ut. Då skapas styrka. För att lyckas finns inga genvägar. Men det finns smarta vägar! Jag är också konstnär med ateljé i Gustavsbergs hamn.

Bakgrund

Jag är en driven och nyfiken människa som vill att människor ska känna engagemang i sitt liv. Jag är inte rädd för att utmana föreställningar om hur det ska vara genom att presentera idéer på hur det kan bli bättre. Jag är kreativ och snabb i tanke och handling. Jag behöver naturen som komplement till ett hektisk yrkesliv.

Jag har har en filosofie magisterexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap, utbildad vid Umeå Universitet och vid Södertörns högskola. Är vidareutbildad inom Praktisk Processledning, Projektledning i flera omgångar, Klart Ledarskap och Medieträning (Berghs School of Communication.) Jag har tidigare ansvarat för Systembolagets interna kommunikation och har varit pressekreterare.

Vad inspireras du av?

Människor som vågar gå sin egen väg. Ledare som vågar vara sig själva. Individer och organisationer som vågar göra fel - det är först då det kan skapas innovationer. Tystnaden, havet och färger.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag behöver mitt konstnärskap och njuter av dagarna i min ateljé. Min familj betyder allt och min fina hund Emma likaså. Det är fantastiskt att bara vara hemma tillsammans, tända en brasa i kaminen och dricka en stark kopp kaffe. Några gånger per år vill jag resa ut i världen, det ger nya perspektiv. När jag behöver vila åker jag till min vän Maria i Tärnaby och bara är.

Har du någon förebild?

Mormor. Hon är 100 år och synsk. Hon är fortfarande nyfiken i en strut och en hejare på att se storheten i livets olika ögonblick.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

När en av mina elever började gråta av lycka för att jag lärde ut förmågan att lyssna. Hon hade inte blivit lyssnad till på väldigt länge. Det är konstigt att den enklaste formen av kommunikation ibland går oss förbi i den tid vi lever.

​Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Följ hjärtats röst och gå den väg som du vill gå snarare än den väg du borde gå. Jobba stenhårt om du vill något och var extremt lat andra dagar. Strunta i ett perfekt CV. Var istället en riktigt människa som vågar leva både i nedgång och uppgång.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Jag får se hur människor växer, får nya insikter och ett annat mod i att driva intern kommunikation i sin egen organisation. Jag får vara med och skapa förändringar genom att fler förstår att framgång skapas genom engagerade medarbetare. Förhoppningsvis bidrar jag till ett paradigmskifte där ”quick-fix” i det kommunikativa arbetet prioriteras ner.

Dold talang?

Jag spelade trumpet som barn. Jag rekommenderar er inte att be mig försöka igen.

 

Anna.Almberg.BerghsAnna Almberg

Var tidigare ansvarig för kursen Internkommunikation på Berghs.