Kursansvariga

Anna Johansson

Anna.Johansson

Gör?

Seniorkonsult på Gullers Grupp. Jag föreläser och utbildar en del av min tid, inte minst här på Berghs.

Bakgrund

När jag började arbeta som kommunikatör såg medielandskapet annorlunda ut, och kanalerna till målgrupperna var helt andra än de vi använder idag. På min första arbetsplats faxade vi alla pressmeddelanden, bara en sådan sak. Numera har företag och organisationer flera egna kanaler där de kan ha – förväntas ha – realtidsdialoger med sina viktigaste målgrupper. Det har i grunden förändrat förutsättningarna för allt PR-arbete, och jag är glad att få fortsätta följa och diskutera denna viktiga förändring. Den ställer även krav på att arbeta och tänka på ett nytt sätt jämfört med tidigare. Inspirerande och kul för en kommunikationsnörd som jag!

Vad inspireras du av?

De människor som tänker stort och som vågar följa sitt hjärta.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag tror att det är extra viktigt att idrotta, oavsett vilken sport eller motionsform man väljer att utöva. När man tränar regelbundet kan man också tänka bättre och friare, och man får en stund att lyssna inåt. Det gör faktiskt att man blir en bättre kommunikatör.

Har du någon förebild?

Jag tycker att Anders Hansens bok Hjärnstark, om hur fysisk aktivitet boostar bland annat din kreativitet, är en bok man måste läsa om man arbetar professionellt med kommunikationsfrågor. Så om du vill bli en bättre kommunikatör, stick ut och spring! Då funkar hjärnan bättre.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Jag har så klart många härliga minnen, men det är alltid roligt när någon kursdeltagare kan dela med sig av egna erfarenheter från någon pågående kampanj eller het mediefråga. Det är klart att alla är nyfikna på vilka vägval som olika aktörer gör, när en viss fråga hettar till.

​Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Ett av de bästa tipsen som jag själv har fått och också följt, är att välja en chef som verkligen förstår vikten av att satsa på kommunikations­arbetet. Det är också mitt bästa råd till andra som funderar på framtiden!

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Med våra olika bakgrunder och branscher delar vi generöst erfarenheter och kunskap med varandra under kursens gång. Jag lär mig något nytt varje termin, vilket jag är ödmjukt tacksam för!

Anna.JohanssonAnna Johansson

Ansvarig för distanskursen Strategisk kommunikation på Berghs.