Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Anna Malm

Gör?

Kommunikationsstrateg på Nyköpings kommun där jag bland annat jobbar med PR och Bo i Nyköping-kampanjen som visas i Stockholms tunnelbana varje år. Jag är också instruktör i Klart ledarskap som är en ledarutbildning som alla chefer i Nyköpings kommun går.

Bakgrund

Jag har jobbat med kommunikation i 16 år, först inom läkemedelsindustrin på Pharmacia och Pfizer och sedan på mitt drömjobb – i en kommun där kommunikation gör skillnad i människors vardag. Fil. kand i medie- och kommunikationsvetenskap från Jönköping University med ett halvårs studier i PR vid Edinburgh Napier University.

Vad inspireras du av?

Människor, drömmar och livsöden. Att jobba med kommunikation är ju att försöka förstå människan och samhället vi lever i.

Vad gör du på fritiden?

Yoga, film och böcker är mina passioner. Älskar bibliotek och stämningen som brukar finnas där. En favoritförfattare är Chimamanda Ngozi Adichie.

Har du någon förebild?

Ja, mina kvinnliga chefer. Under mina år som kommunikatör har jag bara haft kvinnliga chefer, som alla inspirerat mig. Några saker jag sett hos dem och försöker anamma själv är oräddhet, rättvisa, förmåga till goda relationer, hjärta för människor och ett gott samhälle.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att jag själv lär mig så mycket, av eleverna och alla gästföreläsarna jag tar in på kursen. Miljön på skolan och alla samtal som förs där om lärande och kommunikation är också en glädje att vara del av.

Vad vet vi inte om dig?

Jag tackar för fem saker varje dag, på kvällen när jag ser tillbaka på dagen som gått. Tuffa dagar kan det handla om små saker eller om lärdomarna jag dragit av det som inte flyter som jag vill.

 

anna-malm-berghsAnna Malm

Ansvarig för kursen PR Start på Berghs.