Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Axel Barvaeus

Gör?

Digital strateg och Innehållsrådgivare på Wenderfalck.

Bakgrund

Min resa in i kommunikations­branschen började på Uppsala Universitet, där jag läste litteraturvetenskap och retorik. Jag insåg att jag kombinationen av kreativa, intressanta berättelser från litteraturens värld, och retorikens verktyg för att övertyga, tillsammans utgjorde en (för mig oförutsett) bra grund för att ta sig an kommunikationsutmaningar på byrå – och det var på en sådan jag hamnade efter studierna.

Nu har jag jobbat med digital produktion, koncept, strategi och rådgivning i drygt sex år. På den tiden har jag hunnit jobba med några av världens mest kända varumärken, varit sociala medier-rådgivare åt en partiledare, arrangerat ett globalt hackathon, föreläst och botat fobier med hjälp av VR. Bland annat, såklart.

Vad inspireras du av?

Jag hämtar jättemycket inspiration från teknikens värld. Varje gång jag läser om ny teknologi maler tankarna igång – hur kan jag använda just den här innovationen för att göra bra och intressant kommunikation för mina kunder?

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Tyvärr är jag en riktig skärmjunkie även utanför jobbet, så kvällar och helger ägnas ofta åt film, serier och gaming. När andan faller på plockar jag dock gärna fram gitarren (som i och för sig ofta kompletteras med låt-ackord på paddan, så... skärmmissbruket är totalt).

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Som konsult jobbar man ofta rätt långa dagar, men även om jag kan känna mig trött när jag är på väg till Berghs, lämnar jag alltid lektionen med ny energi och klipp i stegen. Att få möta studenter och diskutera trender, media och idéer är bland det bästa jag vet – helt klart.

Dold talang?

Jag är faktiskt en jäkel på karaoke!

 

Axel.Barvaeus.berghsAxel Barvaeus

Är för närvarande inte kursansvarig, men föreläser regelbundet på Berghs.