Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Charlotte de Silva

Gör?

VD och senior strateg på Salgado Kommunikation, sitter i styrelsen för Drivhuset Uppsala, Huddunge Byskola och Handelsbanken Luthagen samt driver ett investmentbolag, Dragonqueen Invest, med 9 andra kvinnliga entreprenörer från Uppsala och Stockholm.

Bakgrund

Jag har arbetat med digital kommunikation i olika former sedan 1999. Som projektledare för ett internetfadderprojekt för en biståndsorganisation i Montes Claros, Brasilien, som mediaplanerare på en digital byrå i Stockholm, som produktchef på en annan digital byrå i Uppsala och som grundare, VD och senior strateg på Salgado. Jag pluggade någonstans i mitten på tidslinjen. Till affärsekonom på IHM.

Vad inspireras du av?

Att strosa i naturen och upptäcka dess ljuvlighet i en långsam takt, att göra något jag aldrig gjort förut, att konsumera innehåll (såsom bloggar och instagramflöden) från branshkollegor och imponerande företag.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag älskar att laga mat, vara ute i naturen och dansa latinodans! Mer svänga på höfterna och mer skratt om jag var president.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

För att det lät så otroligt roligt och givande. Tänk bara, att få vara med att forma framtidens digitala stjärnor. Vem vill inte det?

Har du någon förebild?

Jag har många, och dom varierar. Max Tegmark för att han är så kunnig inom AI, min man för att han kompletterar mig och ger mig så mycket glädje och styrka, mina barn för att dom påminner mig om vad som är viktigast i livet och Daniel Erkstam min företagspartner som är nörd när det kommer till allt digitalt.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var trofast i det lilla, var en problemlösare och visa att du vill. Du kommer klättra förbi alla andra som inte såg värdet i att göra just det.

Dold talang?

Alla mina talanger är redan kommunicerade 🙂

Charlotte da SilvaCharlotte da Silva

Ansvarig för kursen Digital kommunikation Start på Berghs.