Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Dan-Marcus Pethrus

Gör?

Kommunikatör i Katarina församling, Svenska kyrkan, på Söder i Stockholm. Kursansvarig för distanskursen Content Marketing och gästföreläsare på en rad andra kurser på Berghs.

Bakgrund

I grunden en tidningskille som med åren dels varit redaktör och redaktionschef för tidningar och hemsidor som Plaza Magazine och Freeride.se, dels tagit fram redaktionella koncept för kunder i en mängd olika branscher. Läste själv på Berghs back in -98 och Medie- och kommunikationsvetenskap vid Uppsala universitet.

Vad inspireras du av?

Stora fjällvidder, tysta rum, fina vänner.

Vad gör du på fritiden?

Skidåkning i alla dess former, långfärdsskridskor och allmänt lufsande i skog och mark. Brottas med att läsa mer bra böcker och titta mindre på tv-serier i vardagen.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att få prata om och se människor utvecklas i det redaktionella hantverket som ju är så kul att hålla på med och dessutom är så viktigt i dagens medielandskap.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Att få ta något som du arbetat med i många år – teorier absolut, men ofta de där ganska egna tankemodellerna/metoderna/koncepten/tricken – och pränta ner det. För att sedan forma det till något som går att lära ut. Och sen, till slut, se att det gör verklig skillnad i andras arbetsvardag. Det är inspirerande och känns meningsfullt.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Det roligaste är att se hur kursdeltagare utvecklar sin idéhöjd och ökar sitt kreativa självförtroende.

​Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

En vis person sa en gång: ”om du inte behövde tjäna några pengar, vad skulle du vilja göra med din arbetstid då? Ta sedan reda på hur du kan närma dig det utifrån där du är idag.”

dan-marcus-pethrus-berghsDan-Marcus Pethrus

Ansvarig för distanskursen Content Marketing på Berghs.