Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Dian Martinez Valencia

Gör?

Kommunikations­ansvarig på TUI

Bakgrund

Berghs-alumni som jobbat med kommunikation och PR i en rad olika roller sedan 2013, både på byrå- och kundsidan. Just nu arbetar jag som kommunikations­ansvarig på TUI vilket innebär att jag ansvarar för TUI:s svenska pressarbete och medierelationer, samt internkommunikationen på vårt nordiska huvudkontor.

Dessförinnan arbetade jag som PR-konsult under ett antal år. Jag har gjort det mesta man kan göra på en PR-byrå: PR-konsult, projektledare och byråchef. Under en kortare period var jag även svensk marknadschef på ett av världens största konsumentelektronik företag och startade upp deras marknadsavdelning när de etablerade sig i Norden.

Min karriär startade dock på Coca-Cola där jag jobbat med både HR och internkommunikation, och jag brukar säga att läsk är anledningen till att jag jobbar med PR idag.

Vad inspireras du av?

Populärkultur i alla dess former, från serier och memes till aktuella samhällsfrågor. PR handlar till stor del om att skapa kopplingar mellan varumärken och människor – att hitta relevansen som gör att folk bryr sig om det du har att säga. Populärkulturen är en spegling av samtiden och rådande trender och attityder.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Några av de saker jag uppskattar mest på fritiden är mat, resor och vin – allra helst i kombination. Jag besöker gärna nya restauranger och går på vinprovningar. På senare tid har jag fått gröna fingrar, börjat odla grönsaker och planterat alldeles för många växter.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Berghs studenter har ett engagemang och en nyfikenhet som är inspirerande och smittar av sig. Det är ett ömsesidigt utbyte där även jag lär mig av kursdeltagarna.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

  1. Våga ta för dig istället för att be om lov. På de flesta arbetsplatser uppskattas det att folk tar egna initiativ.
  2. Ingen kommer att ge dig en befordran om du inte uttrycker det. Berätta för dina kollegor och din chef vad du vill med din karriär. Du kommer att bli överraskad över hur många som kommer att hjälpa dig att nå ditt mål.
  3. Välj din chef med omsorg. En bra chef vill se dig utvecklas och kommer att ge dig både förtroende, ansvar och dela med sig av sin kunskap.

Dian.Martinez.ValenciaDian Martinez Valencia

Ansvarig för kursen PR Start på Berghs