Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Erica Wigge

Gör?

Global Publishing Manager på Haglöfs.

Bakgrund:

Kommer från Sundsvall, men är Stockholmare sedan drygt 10 år tillbaka. Fick upp ögonen för kommunikation och marknads­föring genom att sälja kläder i en modebutik och läste därefter 3 år på Mittuniversitetets linje Information och PR. Yrkesbanan inleddes på pr-byrån Hill & Knowlton och gick sedan via Jung Relations till NK, tillbaka till Jung och sedan till Haglöfs där jag är idag. Genom åren har jag bland annat jobbat med varumärken som Absolut Vodka, Procter & Gamble, NK, Skype, The North Face och älskar omväxlingen det ger om dagarna.

Vad inspireras du av?

Resor och människor. Att upptäcka nya platser, träffa nya människor och ta del av nya perspektiv är ett ständigt flöde av energi och inspiration.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Åker skidor, surfar, springer ofta och långt. På köpet tar dessa intressen ofta med en till vackra platser, det är en lyx!

Har du någon förebild?

Jag samlar på förebilder. De är alla modiga, vågar gå sin egen väg och göra det de tror på. Min fd chef Camilla Wallander, nu vd på Berghs, Yvon Chouinard som grundat Patagonia och skådespelaren Marie Göransson är några av de fantastiska människor som alltid inspirerar.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Jag blev oerhört glad när jag härom veckan fick ett mejl från en person som gick min kurs förra terminen. Hon hade precis fått ett jobb på en pr-byrå, vilket för henne innebar att byta riktning, och var superglad! Det gjorde mig både stolt och glad för hennes skull.

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Jag har inte lagt något särskilt karriärtips på minnet, men har såklart samlat på mig diverse klokheter och erfarenheter genom åren. De har jag nog kokat ned till följande lärdomar som jag försöker leva efter: välj din chef, ha roligt på jobbet eller byt, var inte så rädd för att misslyckas och var snäll.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att få träffa ett helt gäng nya människor som också brinner för kommunikation. Att få inspirera och dela med mig av mina erfarenheter till dem och få deras tillbaka är väldigt roligt.

 

Erica.Wigge.BerghsErica Wigge

Är för närvarande inte kursansvarig, men föreläser regelbundet på Berghs.