Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Georg Herlitz

Gör?

Creative Director United Screens.

Bakgrund

Passionerad anhängare av onlinevideo och internetkultur sedan tidigt 90-tal. När jag år 2007 pluggade på Kaospiloterna gick det upp för mig att det var YouTube jag skulle syssla med. Sedan dess har jag arbetat med att producera, sprida, konsulta och placera innehåll i YouTube videos.

Vad inspireras du av?

Folk som vågar. Människor som bara börjar och anpassar sig senare. Jag tror att vi har en föråldrad syn på förberedelser. Det är många bra idéer som stannar som idéer för att genomförandet av den planeras sönder och försvinner.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Förutom att slösurfa, (ja, det är en seriös hobby för mig) så är jag beroende av att få gå i skogen, med eller utan bössa.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

När jag blev tillfrågad om jag vill prata och lära ut om YouTube, det bästa jag vet, så var det inget svårt beslut att svara JA. Jag har marknadsfört YouTube sedan 2005 och jag kommer att fortsätta i många, många år framöver. Att få göra det på Berghs är något jag är väldigt stolt över.

Har du någon förebild?

Nej jag har jättemånga, alla som går sin egna väg och bryter normer och mönster är mina idoler. Jag inspireras dagligen av folk som tänker annorlunda. Just det där att vara avvikande, i affärsidé, konstnärligt uttryck, sätt att prata, hur man lagar mat, whatever, det är det som går utanför som kittlar för mig. Men om jag måste nämna någon så är det svårt att inte tänka på Elon Musk när man hör ordet förebild.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Mitt absolut roligaste minne från Berghs var någon gång i början av 2000-talet, när jag och några kompisar lyckade smuggla in oss själva på en fest med fri bar och sjukt bra stämning. Berghs studenter är över medel, på konsten att ha kul, helt klart.

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Syssla med något du har passion till: 1. för att det blir roligare att jobba. 2. för att det är det enda sättet att bli bäst på något.

Vad vet vi inte om dig?

Jag är biodlare inne på min fjärde säsong. Ser du ett bi mellan Telefonplan och Älvsjö är chansen stor att det är "mitt".

Dold talang?

Är mycket, mycket bättre på limbo än vad man tror när man ser mig.

 

georg-herlitz-berghsGeorg Herlitz

Ansvarig för kursen Marknads­föring på YouTube på Berghs.