Kursansvariga

Geta Kroon

Geta.Kroon

Gör

Konsult inom varumärkes- och konceptutveckling, föreläsare och processledare.

Bakgrund

Jag har pluggat på Berghs och är diplomerad marknadsekonom med inriktning reklamkommunikation. Har även fyllt på med lite olika kurser på Berghs och en kurs i dagspressjournalistik på Poppius. Har drivit eget i drygt tio år, innan dess jobbat som marknadschef på små och stora, svenska och internationella bolag i flera olika branscher. Mitt första ”riktiga” jobb var som språklärare på min gamla gymnasieskola.

Vad inspireras du av?

Möten och samtal med människor. Drar mig inte för att prata med de jag möter på gatan, på Ica, i tunnelbanan… Nya möten uppstår där och när man vill.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Min fritid går främst åt till familjen.

Har du någon förebild? Är det någon särskild person du inspireras av?

Jag har många förebilder och inspirationskällor. Jag är samtidigt lättflörtad och kritisk vilket gör att inspiration kan komma från olika håll och samma sak gäller för vartåt jag riktar min beundran. Berghs är ju en ständig källa till inspiration; alltifrån mina tidiga möten med Ulf Bjersér, Åke Edfelt, Sigge Birkenfalk och Micke Rosén till alla nya kollegor, kursdeltagare och studenter. Livsförebilder är Martin Luther King, Nelson Mandela och Ellen DeGeneres.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

ETT roligt minne? Hur kan man välja? Ett av de finare minnen jag har från Berghs var när jag själv tog examen och fick ta emot ”Nu jävlar i havet-stipendiet”.

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Jag tycker att det bästa karriärtipset kan delas upp i två delar. Den ena delen handlar om att bli det man vill göra, inte det man vill vara. När man hittar den röda tråden i det man gillar och därmed har goda möjligheter att också bli bra på något så brukar många nya dörrar öppnas. Den andra delen handlar om att söka sig till en arbetsplats där man kan vara sig själv. Först då får man växtkraft till att bli så bra man bara kan bli.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med att föreläsa på Berghs är att jag får dela med mig av det jag kan och är. Jag utvecklas hela tiden och alla studenter och kursdeltagare gör mig bättre. Jag har många Berghsare i min skattkista och samlar på alla som berikar mig.

Dold talang?

Jag är riktigt bra på att lära mig namn.

geta.kroonGeta Kroon

Ansvarar för kursen Strategisk marknads­föring här på Berghs.