Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Hanna Clason

Gör?

Head of Creative Studio hos KIT.

Bakgrund

Jag har tidigare studerat både ekonomi och marknads­föring på Lunds universitet under 3 år samt Reklam och PR på Stockholms universitet. Innan jag började jobba på KIT arbetade jag på mediabyrån PHD där jag jobbade som digital specialist och ansvarade för området Programmatic buying.

Vad inspireras du av?

Allt från teknik, konst och andra medier som Mic, Now This och AJ+.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Träffar vänner, går på utställningar, läser böcker och reser en hel del.

Har du någon förebild?

Starka personer som vågar satsa på sina idéer och karriärer som Emily Weiss och Stephanie Korey eller svenska Babba Canales och Cecilia Kores. Jag imponeras av unga entreprenörer som mycket skickligt byggt starka varumärken och communities med hjälp av en ny syn på marknads­föring och kommunikation.

Har du fått något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Ta chansen! Var öppen för möjligheter och var själv aktiv i att forma din roll utifrån dina intressen och styrkor. Var nyfiken! Omvärldsbevaka, lyssna på branschpoddar, läs artiklar och nörda ner dig. Det lönar sig alltid.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det är otroligt roligt för mig som föreläsare att få dela med mig av mina erfarenheter och ännu bättre när vi tillsammans under dagen kan sätta dessa erfarenheter i ett större perspektiv som är till nytta för alla deltagare oavsett utgångspunkt. Diskussionerna under dagen och insikterna i deltagarnas dagliga utmaningar på sina arbetsplatser är alltid stimulerande och det känns fantastiskt när man kan känna att man hjälpt till att skapa insikt och ökad kompetens.

 

hanna-clason-berghsHanna Clason

Är för närvarande inte kursansvarig, men föreläser regelbundet på Berghs.