Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Hannah Sjöström

Gör?

Journalist, författare och grundare av den gröna livsstilssajten naturligtsnygg.se. Föreläsare och konsult inom kommunikation, digital innehålls­strategi, content marketing och influencer marketing.

Bakgrund

Har pluggat journalistik och inledde karriären som kriminalreporter på Elfsborgs Läns Allehanda i Vänersborg 1994. Har sedan dess arbetat med dagspress, kvällspress, magasin och content marketing. Har också flera års erfarenhet från digital innehålls­strategi och online growth, och har haft flera ledande roller som redaktionschef, chefredaktör och publisher. Har skrivit två böcker inom skönhet.

Vad inspireras du av?

Unwritten content, alltså innehåll man aldrig tidigare sett. Sandra Beijer är väldigt bra på det, liksom Vox, Humans of New York när han lanserade och Refinery 29 när de startade. Detsamma gäller det som kallas unseen content - rörligt material som man aldrig sett förut. Reality-tv var ju ett sånt fenomen när det kom, och nu är ju allt som filmats med drönare kul att titta på. Men på samma gång som jag inspireras av nyheter hämtar jag mycket inspiration från klassisk kultur och naturen. Finns inget som lösgör så mycket kreativa tankar som en springtur i skogen eller en välskriven text. Och Oprahs podd Supersoul Conversations brukar ge mig många "Nu ska jag börja ett nytt liv"-tankar.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag har bloggat i 8 år och uppdaterar dagligen, så mycket av fritiden går till den. Annars är jag med min familj, tränar yoga, mediterar, är ute och traskar och springer, sköter om mina krukväxter, hänger på Hemnet och Pinterest och umgås med vänner.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag gillar att göra nya saker, och efter att ha föreläst en del om kommunikation kom jag på att det är skitkul. När jag fick frågan om uppdraget på Berghs lät det lite för kul för att säga nej till.

​Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Strunta i vad alla andra tycker om dina val - gör det som känns roligt och spännande. Jag har sagt upp mig många gånger i min karriär och gått vidare till nya uppdrag och aldrig ångrat mig. Jag har också gått tillbaka till flera ställen - och blivit välkomnad med öppna armar. Livet är för kort för att man ska sitta fast och inte trivas.

Dold talang?

Jag är bra på dialekter och språk och har gjort en del gig som voice over på engelska - så kul!

 

Hannah.SjöströmHannah Sjöström