Kursansvariga

jenny gustafsson

jenny gustafsson

Gör?

Arbetar som Business Designer på digitalbyrån ted&gustaf.

Bakgrund?

Jag har alltid arbetat i navet mellan teknik och människor. Samtidigt som jag tog min examen i systemvetenskap på Stockholms Universitet studerade jag reklam och marknads­kommunikation. Det var därikring som mitt intresse för design- och affärsstrategi tog fart. Jag är en person med stort utvecklingsbehov, och med det sagt älskar jag att arbeta med utmaningar som ställer höga krav på kreativt tänkande. Under mitt arbetsliv har jag nästan uteslutande arbetat i olika konsultroller där mitt fokus varit både på intern process- och service design.

Vad inspireras du av?

Jag beundrar vuxna som kämpar för barns rättigheter och inspireras av barn, eftersom de påminner oss vuxna om att kämpa för våra.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Just nu läser jag en hel del, främst inom ämnen som är relaterade till mitt jobb, inte minst för att hänga med i utvecklingen som drivs av AI. Jag tränar gärna, allt från yoga till löpning och crossfit. När jag har mer utrymme i kalendern är nästa to do på min bucket list att springa ett trail-lopp i fjällmiljö. Drömmen är att varva just fjäll- med cityliv lite oftare. Eventuellt när min dotter blivit äldre och kan hänga med.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

  • Att samlas i ett forum med syfte att boosta individer med ny kompetens, lära av varann och kläcka nya lösningar på problem, är bland det roligaste som finns. Svaret var enkelt!
  • Dessutom är Berghs en skola i framkant och att tillsammans få sprida affärsdesign tycker jag är ett viktigt uppdrag. Kontinuerlig innovation är något som alla företag bör ha strategi och ramverk för, inte enbart för att ligga i framkant, utan för att faktiskt överleva. Affärsdesign är svaret på det.

Har du någon förebild?

Jag inspireras av Kyle Cease, en fd ståuppkomiker som nu inspirerar människor till att leva i harmoni med sig själva, genom att dela, vad jag tycker är nya berikande perspektiv. Svaret på våra yttre utmaningar får vi när vi söker svar på våra inre. Världen behöver mer av det.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Sluta aldrig testa och återuppfinna dig själv på nytt.

Vad vet vi inte om dig?

Jag är en obotlig morgonmänniska som gärna kliver upp kl. 04:30 för att meditera och ägna mig åt 2-3 timmar av deep-focus arbete.

jenny gustafsson

Jenny Gustafsson

Ansvarig för distanskursen Business Design på Berghs.