Kursansvariga

Johan Ågren

Johan.Ågren

Gör?

UX-konsult i egna bolaget Bolster Innovation.

Bakgrund

Spenderade mina första 18 levnadsår i Sala, men drogs åt västkusten när det vankades högre studier. Jag har en Bachelor i informatik från Högskolan i Halmstad och en Master i Människa Datorinteraktion/Interaktionsdesign från Chalmers. Jobbade några år med produktutveckling på Carmenta innan jag tog steget till konsult på Tieto i Oslo. Sedan dess har jag varit konsult på heltid, även om arbetsgivarna har ändrats. Förutom Tieto så har jag varit på LBi och inUse i Göteborg samt Ziggy Creative Colony i Stockholm innan jag startade mitt egna bolag. Jag har jobbat med allt från mindre bolag/projekt såsom Västarvet och KulturIT till större som SKF, Trafikverket, Hemnet och Volvo Cars.

Vad inspireras du av?

Drivna människor, gärna i kombination med prestigelöshet och en känsla för teamwork.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Familjen har största fokus för tillfället, vi har tre barn hemma varav två som börjar komma upp i aktivitetsåldern, så just nu är jag hockey-, fotbolls- och handbollspappa. Utöver det så gillar jag att resa, titta på sport, och fastnar jag i en bra serie går halva nätterna åt.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Möjligheten att få träffa fler människor som är intresserade av samma saker som jag. Jag kan få dela med mig av det jag kan och få lära mig av andras situationer och lösningar.

Har du någon förebild?

Jag har många, försöker hitta bra delar hos människor jag möter eller ser, som jag kan lära mig av. Några exempel är: Håkan Mild (fd fotbollsspelare IFK Göteborg) som gjorde grovjobbet och lät andra glänsa, Elaine Eksvärd (retoriker, författare, grundare Treskablinoll), inspirerande, smart och orkar stå upp för en grupp som inte kan föra sin talan själv, Bengt Johansson (fd förbundskapten herrlandslaget i handboll) för sin exceptionella förmåga att skapa vi-känsla i en grupp och ändå lyckas bli bäst i världen. Det finns hur många exempel på personer som helst, men de här är de som poppade fram först.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Avsluta alltid ett jobb på bästa möjliga sätt. Av två anledningar egentligen, dels för att bli ihågkommen på ett positivt sätt och dels för att de personerna du lämnar bakom kan vara de som intervjuar dig för ett nytt jobb några år framåt. Världen är inte så stor som vi tror.

Vad vet vi inte om dig?

Jag är beroende av BamseMums, en godissort som lyckligtvis bara säljs i Norge.

Johan.ÅgrenJohan Ågren

Kursansvarig för distanskursen UX Product Development på Berghs. Var tidigare kursansvarig för en dagkurs med samma namn.