Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Jonte Edvardson

Gör?

Frilans Interaktionsdesigner

Bakgrund

Tidigare professionell snowboardnisse. Självlärd webbentusiast. Kommunikations- och varumärkesutbildad genom Berghs. Vidareutvecklad genom diverse byråer i London och Stockholm.

Vad inspireras du av?

Inspiration hämtar jag från hårdrock, natur, resor, möten med spännande människor, webben, böcker och mycket annat. Den kan egentligen komma från vad som helst, om en är mottaglig.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Energi får jag av att åka skateboard, spela gitarr, fota med analoga kameror, hänga i naturen och när jag lyckas hålla mig mindful på andra sätt.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Webben har utvecklats i en rasande fart de senaste åren. Numera kan varenda kotte deklarera, checka in och betala fakturor via några klick på mobilen. Dock möts jag fortfarande så ofta av dålig design. Design som tar tid att förstå, som är ologisk och som hindrar mig från att nå mina mål. Design som frustrerar mig. Som kursansvarig får jag möjlighet att lära fler designers om användarcentrerad design. Ju fler av oss som designar med användaren i centrum desto bättre plats kommer webben att bli. Det kommer att göra oss alla mindre frustrerade. Och mindre irriterade. Vilket, i förlängningen, borde leda till att vi startar färre krig.

Att jag också får möjlighet att dyka djupare inom det ämne jag brinner för och att jag får en kick av att lära ut gör mig till en extra glad prick.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Gör det du tycker är roligt och utvecklande. Om det kräver att du byter arbetsgivare, bransch eller startar eget - gör det.
Jobba hårt och prova på mycket så kommer du att hitta rätt.

 

jonte-edvardsonJonte Edvardson

Är för närvarande inte kursansvarig, men föreläser regelbundet på Berghs.