Kursansvariga

Julia Jingrot

Julia Jingrot

Gör?

Marketing Manager på Qlik

Bakgrund

Jag har en kandidatexamen i Service Management från Lunds universitet och en Masterexamen i Management av tillväxtföretag från Handelshögskolan i Göteborg. Jag har jobbat i både större och mindre organisationer, i nystartade företag och de med 100 år på nacken. Att få vara med och driva utveckling har varit en röd tråd i alla de roller där jag har trivts som bäst och det är tydligt att oavsett i vilken bransch man befinner sig i, eller vilken historia företaget har, så kan man inte luta sig tillbaka och känna sig klar.

Vad inspireras du av?

Smarta och härliga människor och smarta lösningar, upplevelser utöver det vanliga och när saker är riktigt genomtänkta. Av det oväntade och av alla som går sin egen väg.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Älskar att vara ute, gärna i kombination med träning. På sommaren blir det en hel del mountainbike och landsvägscykling och på vintern längdskidåkning när möjligheten ges (även om Göteborg kanske inte är längdåkningens epicenter, tack och lov för konstsnöspår!)

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag gick själv kursen i Business Design första årskursen hösten 2022 och den gav mig så otroligt mycket och förändrade i hur jag ser på såväl strategi som design. Jag ser otroligt mycket fram emot att få vara en del av att förmedla detta till kommande gäng, och såklart vara med och ta del av nya perspektiv och diskussioner.

Har du någon förebild?

Jag har ingen specifik förebild, men samlar på personer som jag ser upp till av olika anledningar. Det kan vara allt från före detta chefer och kollegor som varit otroliga personer och som inspirerat mig i mitt liv, till mer offentliga personer som gjort något utöver det vanliga.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Saker och ting blir sällan som man tänkt sig. Men allt brukar leda till något annat och även det som kan upplevas som ett sidospår eller en omväg kan ibland leda till att man både utmanas och utvecklas så mycket mer än man räknat med från början. Så oavsett vad karriären bjuder på försök möta det med ett så öppet sinne som möjligt och se även de oväntade och mindre roliga situationerna som ett tillfälle att lära.

Dold talang?

Vet inte om det är en talang, men jag är en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och det går att motivera mig att göra nästan vad som helst om man gör det till en utmaning eller tävling. På gott och ont!

Vad vet vi inte om dig?

Jag har seglat över Atlanten tre gånger!

Julia Jingrot

Julia Jingrot

Ansvarig för kursen Business Design på Berghs.