Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Karin Bäcklund

Gör?

Jag jobbar med PR och digital kommunikation i egna företaget Not just Cake. Jag driver även podden Uppstickarna och är författare till böckerna: Smart PR-serien (smartpr.se) och Executive Summary: Sociala medier för styrelser.

Bakgrund

Har tidigare jobbat med digital kommunikation på kundsidan, på bland annat hos Schibsted, hitta.se, Almega och Friskolornas riksförbund. Innan jag startade eget var jag digital strateg på kommunikationsbyrån Springtime.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras framförallt i möten med andra drivna personer.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

När man har småbarn hinner man inte så mycket mer än jobb och familj. Får jag tid över så lägger jag ofta det på egna projekt som podden eller att skriva böcker. Träna måste jag också göra för att orka jobba hårt.

Har du någon förebild?

Kommunikations­branschen är full med fantastiska förebilder. Jag har träffat flera genom Uppstickarna och gemensamt är att det är personer som är drivna och samtidigt generösa och hjälpsamma mot andra.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Det är väldigt roligt att jobba på Berghs och jag har många minnen från utbildningarna, men det är också väldigt roligt att besöka Berghs Grad Show och hälsa på elever och kolla på de ofta väldigt kreativa lösningarna som de presenterar.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Jag tycker att man ska välja chef snarare än företag eller organisation när man söker jobb. Det är din chef som kommer låta dig utvecklas och växa, eller den som kommer hindra dig. Jag har haft bra chefer och dåliga chefer, och det gör all skillnad i världen för den personliga utvecklingen. Det spelar ingen roll vilket företag man är på om man har en chef som inte förstår det du gör eller tror på dig. Jag kan också tillägga att det är underbart att vara egen! Jag själv är en väldigt bra chef 😉

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med att föreläsa på Berghs är att jag också lär mig. Det händer så mycket inom digital kommunikation och nya frågor dyker upp varje termin. Kursdeltagarna har också så pass olika bakgrund att man behöver vända och vrida på frågeställningar och se på dem med nya perspektiv.

Vad vet ni inte om mig?

Jag är sjukt tävlingsinriktad och älskar att tävla.

 

Karin.BäcklundKarin Bäcklund

Delansvarig för distanskursen Digital kommunikation Start på Berghs.