Karin Bäcklund

Gör?

Har eget företag Not just Cake och jobbar med digital kommunikation och PR.

Bakgrund

Har tidigare jobbat med digital kommunikation på kundsidan, på bland annat Schibsted, hitta.se, Almega och Friskolornas riksförbund. Innan jag startade eget var jag Digital strateg på kommunikationsbyrån Springtime.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av allt möjligt, men framförallt av drivna personer som får saker att hända.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

På fritiden anordnar jag #UberAW och reser så mycket som möjligt. Och jag spenderar allt för mycket tid på sociala medier.

Har du någon förebild?

Jag har inte en förebild utan många. Personer som är drivna och tar för sig men samtidigt är generösa och hjälpsamma mot andra är förebilder för mig!

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Det är väldigt roligt att jobba på Berghs och jag har många minnen från utbildningarna, men det är också väldigt roligt att besöka Berghs Grad Show och hälsa på elever och kolla på de ofta väldigt kreativa lösningarna som de presenterar.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Jag tycker att man ska välja chef snarare än företag eller organisation när man söker jobb. Det är din chef som kommer låta dig utvecklas och växa, eller den som kommer hindra dig. Jag har haft bra chefer och dåliga chefer, och det gör all skillnad i världen för din personliga utveckling. Det spelar ingen roll vilket företag man är på om man har en chef som inte förstår det du gör eller tror på dig.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Det roligaste med att föreläsa på Berghs är att jag också lär mig. Det händer så mycket inom digital kommunikation och nya frågor dyker upp varje termin. Studenterna/eleverna har också så pass olika bakgrund att man behöver vända och vrida på frågeställningar och se på dem med nya perspektiv.

Vad vet ni inte om mig?

Jag är sjukt tävlingsinriktad och älskar att tävla.

 

Karin.BäcklundKarin Bäcklund

Ansvarig för distanskursen Digital kommunikation Start på Berghs.