Sista ansökningsdag är 30 mars

Digital kommunikation Start

Distans
Start
  • Sociala medier och trender
  • Influencer Marketing
  • Sälj i digitala kanaler

Den digitala världen erbjuder oändliga möjligheter till snabbfotad och spännande kommunikation! Den här kursen lär dig om digital kommunikation och ger dig grundkunskaper inom bland annat virala videos, influencer marketing, målgrupper och trendanalyser. En perfekt start att bygga vidare på!

11 apr - 5 jun

Sista ansökningsdag är 30 mars
Hur:
Distans
Språk:
Svenska
Pris:
26 875 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Start online 11/4 kl 09.30-12.30. Avslut online 5/6 kl 09.30-12.30. Obs! Detta är inte återkommande lektionstider på kursen. Läs längre ned på kurssidan om att "Läsa en distanskurs på Berghs".
Egna studietimmar:
10 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

Sociala medier som Facebook, Instagram, Youtube, TikTok m.fl. är tjänster som du använder dagligen. Men hur använder företag och organisationer samma tjänster i sin kommunikation och hur gör de för att stärka varumärken, bygga relationer med kunder, sälja produkter och kommunicera budskap?

Kursen syftar till att ge dig en mer strategisk och metodisk kompetens för att analysera, definiera, prioritera och utvärdera en digital närvaro kopplat till företags och organisationers övergripande affärs- och kommunikationsmål.

Vem är kursen för?

Det här är en grundläggande introduktionskurs som vänder sig till dig som vill lära känna det digitala medielandskapet och de möjligheter som finns med digital kommunikation. Det underlättar om du har förkunskaper av att posta i sociala medier men det är inte avgörande för att gå kursen.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på vanligaste frågorna om kurser på Berghs.

Kursansvarig

Karin.ErikssonKarin Eriksson, Senior Digital/Social Media Strateg. Karin har erfarenhet från många branscher och företag såsom Ving, Scandic, 3, DN Galan, Svanen. Hon är även en van talare och inspirerat på bland annat Webbdagarna, Google, Internetdagarna och på internationella events som Hospitality Technology Europe. Karin leder även kursen Marknadsföring på TikTok.

 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens eller motsvarande. Inga förkunskaper inom ämnet eller inom kommunikation i stort krävs. För kursen krävs goda kunskaper i svenska språket.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn, din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
26 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
21 500 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform i Canvas, där kursstarten sker och genomförs i videokonferens. Videomöten genomförs i videoverktyget Zoom. Kursplan och schema finns i kursen i onlineplattformen.

11 apr - 5 jun

Sista ansökningsdag är 30 mars
Hur:
Distans
Språk:
Svenska
Pris:
26 875 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Start online 11/4 kl 09.30-12.30. Avslut online 5/6 kl 09.30-12.30. Obs! Detta är inte återkommande lektionstider på kursen. Läs längre ned på kurssidan om att "Läsa en distanskurs på Berghs".
Egna studietimmar:
10 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Det här får du

  • Sociala Medier
  • Rörlig bild
  • TikTok
  • Influencer Marketing
  • Sälj i digitala kanaler
  • Kriskommunikation
  • VR/AR, AI, bottar

Att läsa en distanskurs på Berghs

• Kursen har inte lärarledda lektioner varje vecka (vissa undantag finns). Kursuppgifterna publiceras i lärplattformen Canvas och du bestämmer själv när du löser uppgifterna enligt schemalagd inlämning. Vanligtvis en uppgift per vecka.

• Kursstart och kursavslut är på bestämda tidpunkter och sker live i videoplattformen Zoom*. Gäller dock inte 15-veckors kurser samt ARU. Se alltid på kurssidan exakt vad som gäller för just din kurs.

• Du får personlig feedback på varje veckouppgift och har kontakt med lärare och kursdeltagare via Canvas.

• Vi arbetar med öppen feedback samt peer-to-peer feedback (gemensamt lärande mellan deltagare).

• Du behöver tillgång till en dator med kamera och ljudupptagning.

• Genomsnittlig studietid för distanskurser är 10 timmar/vecka.

• Du kan genomföra kursen även om du får förhinder att delta vid kursstart eller avslut då de filmas, läggs i lärplattformen Canvas och finns tillgängliga under terminen.

*Obs! Gäller inte våra 15-veckors kurser samt ARU, de startar och slutar på plats på Berghs.

Tidigare kursdeltagare

"En väldigt bra kurs med relevanta moment"
Cecilia.Fråhn
Cecilia Fråhn, Marknadschef Convilium AB
Föreläsningar varvades med eget arbete, vilket gjorde att jag lärde mig applicera mina nya kunskaper i verkligheten. Bra upplägg, funkar jättebra som distanskurs.
"En helhetsbild i digital kommunikation!"
Mia.Muge.Ersoy
Mia Müge Ersoy, Företagskommunikation och marknadsföringsansvarig på Maya Holding A.S & IKEA Turkey
Kursen är perfekt för dig som vill utveckla kommunikationskompetens i den digitala världen, ett brett begrepp som betecknar alla typer av kommunikation. Fungerar utmärkt som distansutbildning.