Karin Eriksson

Gör?

Social Media Manager på Ving.

Bakgrund

Jag har arbetat länge med sociala medier, närmare bestämt i snart 10 år. Jag är också föreläsare om detta på Berghs School of Communication sedan 2012, Företagsuniversitetet, Marknadsföreningen i Stockholm och varit talare på många event i Sverige och även utomlands. Jag är även bloggare på tidningen Resumé där jag skriver om hur man lyckas i sociala medier.

Jag har arbetat som Social Media Manager på bland annat Scandic, 3, drivit egen byrå, DN Galan och Svanen. I min roll har jag fått många erfarenheter så som både strategiskt, operativt, kundservice, innovation, försäljning och kriskommunikation.

Vad inspireras du av?

Engagerade människor. Gärna om de har ett specialintresse som de brinner för.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag älskar att dansa salsa! Jag dansar i en showgrupp som heter Las Estrellas och vi har dansat i 7-8 år. Vi showar ofta på Gröna Lund men har också tävlat i Berlin.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag har varit föreläsare på Berghs sedan många år tillbaka och att bli kursansvarig är att ta ett nästa steg. Det är väldigt spännande att göra en distansutbildning för det blir en utmaning att få personer att bli engagerade via video. För mig blir det personlig utveckling att göra videoföreläsningar för det har jag inte så mycket erfarenhet av. Det ska bli spännande!

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Det bästa karriärtipset är att alltid vara trevlig och personlig mot alla. Oavsett om det är städaren, receptionisten eller VD:n. Man vet aldrig om ett möte med någon kan leda till något stort.

Vad vet vi inte om dig?

Att jag har arbetat som pizzabagare. Egentligen var jag servitris men fick baka pizza till stammisarna. 🙂

Dold talang?

Spelar piano. Har spelat piano sedan barnsben och hade ett kort tag en dröm om att bli konsertpianist. Men nu spelar jag inte så ofta, tyvärr. Skulle gärna spela mer men nu blir det mest för de närmaste.

Karin.ErikssonKarin Eriksson

Ansvarig för distanskursen Digital kommunikation Start på Berghs.