Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Karin Lindebo

Gör?

Senior PR-rådgivare och kundansvarig på Jung Relations.

Bakgrund

Jag är utbildad i medie- och kommunikationsvetenskap vid JMK, Stockholms universitet och har även utbildning i företagsekonomi och beteendevetenskap från Uppsala universitet. Innan jag hittade till Jung jobbade jag som PR-rådgivare på andra PR-byråer, bl.a. H+K Strategies. Min kunskap inom de olika PR-praktikerna är bred och jag uppskattar att de idag i hög grad smälter ihop, vilket gör att jag kan jobba med både marknads­föring och samhällsfrågor. Favoritbranschen är helt klart mat och dryck där jag jobbat med allt från PR för Mathias Dahlgren till strategisk kommunikation för de stora livsmedelsföretagen.

Vad inspireras du av?

Musik! Att gå och se en livespelning är något av det bästa jag vet och ger mig alltid ny energi och inspiration. Jag inspireras också av företag och organisationer som tar ställning och vågar sticka ut hakan.

Har du någon förebild?

Inspireras just nu av alla modiga kvinnor inom #metoo-rörelsen där bransch efter bransch gör upprop mot sexuella trakasserier och sexistisk jargong. Alla som engagerar sig i frågan för att förbättra läget, kvinnor och män, är verkligen förebilder.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Sjunger i en kompiskör och försöker lära mig spela piano igen. Om jag får lite tid över under helgerna försöker jag läsa tidningar som DN, Filter, the Gentlewoman och Harper’s Bazaar.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag vill vara kursansvarig på Berghs eftersom jag gillar att diskutera PR och kommunikation och är ständigt nyfiken på att utveckla kommunikations­branschen tillsammans med andra. Vår tids medielandskap är verkligen spännande att jobba i!

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Väldigt enkelt men effektivt, gå din egen väg och tro på din magkänsla.

Dold talang?

Kan man säga karaoke här? 🙂

Karin.LindeboKarin Lindebo

Hon var tidigare ansvarig för kursen Kommunikation och PR på Berghs.