Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Karin Lycke

Gör?

Senior servicedesigner på Gullers Grupp

Bakgrund:

Läste pedagogik för datorinteraktion i slutet av 90-talet, dagens UX. Arbetade sen i många år som grafisk designer och Art Director inom kommunikations­branschen innan jag läste en master i Business Design på HDK/Handelshögskolan. Sen 2014 har jag arbetat som konsult med designprocessen för att utveckla företag och dess erbjudanden, bland annat för IKEA, mat.se, SEB, Swedavia och SL.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av berättelser, både människors enskilda livsöden och våra gemensamma. Jag drivs väldigt mycket av att försöka förstå hur saker fungerar för att sedan kunna hitta möjliga lösningar till förbättringar.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Det där är en vanlig fråga när man träffar nya människor och jag har ofta tänkt att jag borde skaffa en hobby, men allt jag gör flyter samman. Film, texter och samtal; det är mina intressen som också hela tiden bygger en förståelse för samtiden som jag använder i mitt jobb.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

För mig handlar det om intressanta möten, jag tvingas formulera mina kunskaper och däri ligger det mycket utveckling. Lär ut om du verkligen vill förstå vad du gör. Jag lär mig lika mycket av studenterna som jag har möjlighet att lära ut av mina erfarenheter, det är ovärderligt.

Har du någon förebild?

Människor som har en nyfikenhet på livet. Vi bär alla på historier som kan addera nya perspektiv, om vi tillåter oss själva att ställa frågor. En frågeexpert är Martin Wicklin som bland annat leder Söndagsintervjun i P1.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Mitt bästa tips är att inte vara rädd för att ställa (dumma) frågor. Fråga och lyssna mer än du pratar. Det finns en otrolig kunskap att hämta från lyssnandet.

Vad vet vi inte om dig?

Oj, det är nog mycket som ni inte vet om mig. Ett av mina första jobb var på rättspsyk där jag jobbade med grova brottslingar; vi spelade basket, bakade bullar och pratade i timtal. Även om det var längesen nu bär jag med mig många minnen därifrån. Det var där mitt intresse för människor började, jag lärde mig mycket av dessa personer.

Karin-LyckeKarin Lycke

Var tidigare ansvarig för kursen Business Design på Berghs.