Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Kristina Berg

Gör?

VD på sociala mediebyrån KIT. Stor erfarenhet av varumärkesstrategi och digital marknads­föring. Är en van föreläsare och utbildare i digital kommunikation och har under de senaste åtta åren hjälpt företag av alla slag få bättre resultat via digitala kanaler genom strategi och kreativa koncept. Är alltid på jakt efter att skapa och hitta kreativa wow-upplevelser för att bygga och stärka varumärken.

Bakgrund

Behovet av att skaffa nya perspektiv kombinerat med grundinställningen att jag alltid kan utvecklas har tagit mig från spårvagnsstaden Göteborg till att ha bott och arbetat i Malmö, Köpenhamn, London, Melbourne och nu senast San Francisco. Idag finns den trygga basen på Söder i Stockholm.

Arbetade som Senior Creative på House of Radon, innan dess var jag på tjänst- och produktutvecklingsbyrån Alchemy. Dessförinnan jobbade jag med varumärkesstrategier och konceptutveckling (branschens favoritord) för kunder som Volkswagen, Lantmännen och Klarna på NORD DDB under fyra år. Mitt intresse för digital marknads­föring började på startupen Resultify där jag dagligen såg till att våra kunder fick bättre resultat genom kampanjer, optimering och medieinvesteringar.

Vad inspireras du av?

Inspireras av personer som får saker att hända. Många har idéer, men få genomför. Hade jag inte varit livrädd för floskler och väggord hade jag definitivt varit en person som levt efter devisen ‘The power of now’.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Anordnar ett Quiz varannan vecka om populärhistoria och försöker komma ut i naturen så mycket som möjligt plus dricka en galopp på en kvarterskrog då och då.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Har tidigare varit gästföreläsare under några års tid och fylls alltid av en härlig energi när jag varit på Berghs. Insett att det dels beror det på kreativiteten i huset som kastas över en och dels att både studenter och jag själv utvecklas och lär oss saker.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var snäll. Och omge dig med smarta människor i ett tryggt och prestigelöst sammanhang så att du kan foka fullt på kreativiteten och jobbet som ska göras.

Kristina.BergKristina Berg

Ansvarig för kursen Digital analys och mätning på på Berghs.